De Doelen Concertgebouw

Metropole orkest speel muziek van Doble-R in De Doelen

DOBLE-R, KONING VAN DE ANTILLIAANSE DANSMUZIEK

VR 26 NOV '10 | GROTE ZAAL | 20.15

Metropole Orkest
o.l.v. Jorg Keller

-

-
m.m.v. Karin Bloemen
Giovanca
Edgar ('Trafassiman') Burgos
Lilian Vieira (Zuco 103)
Pete Philly
Ompie Stefania
Gibi Doran (uit Curaçao)
Jandino Asporaat - presentatie

-
Metropole orkest speel muziek van Doble-R
Ode aan de koning van de Antilliaanse dansmuziek

Het Metropole Orkest maakt zich op voor een bijzonder crossover-concert. Het orkest speelt de muziek van de bekendste Antilliaanse componist en bandleider Doble-R. Met dit 'Musica Antiano' Crossover Concert ontmoeten verschillende muziektradities en stijlen elkaar. Nederlandse en Antilliaanse gastvocalisten zoals Karin Bloemen, Giovanca, Edgar ('Trafassiman') Burgos, Lilian Vieira (Zuco 103), Pete Philly, Ompie Stefania en uit Curaçao de populaire Gibi Doran vertolken nieuw gearrangeerde liederen van de legendarische Rignald Recordiño (Doble-R). De presentatie is in handen van Jandino Asporaat. Muzikaal leider is Randal Corsen.

Doble-R, alias voor Rignald Recordiño, heeft zijn naam op fenomenale wijze gevestigd in de muziekgeschiedenis van Curaçao. In Nederland is hij vooral bekend van de hits 'Ban Poco Poco' en de carnavalskraker 'Zullen we maar weer (een potje dansen)'. Deze componist en tekstschrijver heeft meer dan 600 composities op zijn naam staan en hij is dan ook de trots van zijn eiland. Niemand in de geschiedenis van de Curaçaose dansmuziek heeft zo veel nummers op zijn naam staan, niemand heeft voor zo veel zangers geschreven; niemand heeft een dergelijke staat van dienst.

De muziek van Doble-R neemt een prominente plaats in op Curaçao, Aruba en De Nederlandse Antillen. Al bijna vier decennia geeft Doble-R met zijn composities en zijn muziek de Curaçaose en Antilliaanse gemeenschap en muziekcultuur kleur. Voor het eerst in de geschiedenis zal zijn muziek door een 60-man/vrouw sterk orkest op gerenommeerde podia in Nederland, worden vertolkt.

Bij de inloop en in de pauze draait DJ Ruben Mecidi. Na afloop dansen op live muziek van de band Cache Delux en met muziek gedraaid door DJ Ruben Mecidi.
-
Koffie en thee inclusief.