Conferentie `Het onmogelijke mogelijk maken'


het geldsysteem veranderen door praktische initiatieven

UTRECHT, 20101105 -- Social TRade Organisation STRO werkt aan een ander geldsysteem dat het milieu minder belast en dat mensen kansen geeft zich te ontwikkelen. STRO ontwikkelt regionale rentevrije handelsnetwerken voor kleine en middelgrote bedrijven, consumenten en lokale overheden om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Deze handelsnetwerken stimuleren gevarieerde en aantrekkelijke productie voor de eigen regio, creëren werkgelegenheid en versterken de lokale economie. STRO-projecten in Latijns-Amerika laten zien dat onze idealen in de praktijk ook echt werken.

Thema's op de conferentie:

· De productie van duurzame biobrandstof draagt bij aan de economische ontwikkeling van de regio Yoro in Honduras, levert werkgelegenheid op en voldoet aan de criteria voor duurzame biobrandstof

· De lokale economie stimuleren door het oprichten van kleine bedrijven: dat is de essentie van STRO-methode `Apreciando lo nuestro' (waardeer wat je hebt).
Een coach helpt deelnemers in landelijke gebieden in Honduras en El Salvador bij de start van een bedrijf en om gebruik te maken van hun netwerken. De methode wordt eveneens met succes gebruikt in Engeland en biedt ook mogelijkheden voor Nederland.

· Geldinnovatie in Nederland: TransActie Netwerk
TransActie Netwerk maakt het mogelijk dat gemeentes, ziekenhuizen en grote bedrijven zonder extra kosten direct kunnen betalen aan leveranciers, zodat die niet meer op hun geld hoeven te wachten. Dat betekent een versterking van de positie van het MKB.
De workshop over TransActie Netwerk is interessant voor vertegenwoordigers van politiek en bedrijfsleven.

Als u de conferentie (deels) wilt bijwonen, kunt u contact opnemen met PR-manager Jaap Vink
030 - 2314314 of jaap.vink@socialtrade.org

Datum: vrijdag 26 november 2010, 13:00-17:00, met na afloop borrel
Tijd: 13:00-17:00. Na afloop borrel
Plaats: Utrecht
Lokatie: Congrescentrum "De Witte Vosch", Oudegracht 46, Utrecht,
Routebeschrijving: www.dewittevosch.nl/contact.php / 030-6701327)





Social Trade Organisation