Vrije Universiteit Amsterdam

Meld je aan: Energy Risk and solutions for Cancun!

Vrijdag 26 november | Amsterdam | Felix Meritis, Keizersgracht 324 | 20.30 uur | Aanmelden via VUconnected.nl

Jonge energy experts presenteren tijdens een spannende 'Battle' op 26 november a.s. oplossingen voor het wereldwijde energieprobleem. Het broeikaseffect, opwarming van de aarde, een stijgende zeespiegel, de wereldwijde energievraag... dit alles vraagt om actie!

Op naar Cancun
Na de VPRO Tegenlicht-documentaire Energy Risk volgen presentaties van de studenten van Amsterdam University College over hun ultieme oplossing voor het energieprobleem. Onder leiding van Kees Vendrik, oud-kamerlid GroenLinks, zullen zij tegen elkaar strijden. Een deskundige jury beoordeelt hun plannen en roept een winnaar uit. Hugo von Meijenfeldt, de klimaatafgevaardigde voor de Nederlandse regering, neemt de aanbevelingen uit het beste plan mee naar de VN-klimaatconferentie in Cancun.

De jury
De jury bestaat uit Hugo von Meijenfeldt, onderhandelaar High level in Cancun namens de Nederlandse regering, Lucia van Geuns, adjunct hoofd/senior onderzoeker bij het energieprogramma van Instituut Clingendael en Karen Lagendijk, director External Affairs & Sustainability bij Nuon en Klaas van Egmond, hoogleraar Geowetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Presentatie en discussieleiding: Kees Vendrik, voormalig kamerlid GroenLinks.

Meld je aan!
De toegang is ¤12,50. Leden van de Vereniging VVU-Windesheim betalen ¤ 9,50. Voor studenten is de toegang ¤ 7,50. Meld je aan via www.vuconnected.nl/energy-risk. Lees nu vast de blogs van diverse deskundigen op VUconnected.nl/energyrisk en discussieer mee. Tijdens de bijeenkomst is de voertaal Engels.

Een samenwerking van VUconnected, Globaliseringslezing, Felix Meritis, de Volkskrant, VPRO/tegenlicht en Radio Nederland Wereldomroep. Dit betreft de 31e Globaliseringslezing. Reply om je af te melden voor deze nieuwsbrief.

VUconnected is de community van de Vrije Universiteit Amsterdam, VU medisch centrum en Chr. Hogeschool Windesheim.