Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

KUNSTENAARS EN ONDERNEMERS KUNNEN BETER SAMENWERKEN

Op 26 november 2010 wordt in Den Haag een vernieuwend festival georganiseerd, Artventure. Het festival staat in het teken van de samenwerking tussen kunstenaars van alle disciplines en het bedrijfsleven. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de samenwerking verkend in de vorm van lezingen, workshops, gesprekken en performances. Bezoekers kunnen tijdens Artventure ontdekken dat er samenwerking mogelijk is op het gebied van marketing, personeelsbeleid, productvernieuwing en interne communicatie. Het festival vindt plaats van 09.30 tot 18.00 uur in Theater de Regentes, Weimarstraat 63 in Den Haag. Kaarten 25 euro.

De organisatoren zijn van mening dat er een gelijkwaardige relatie kan ontstaan tussen kunstenaars en bedrijven. Artventure richt zich op personen die de transitie tussen beide sectoren toejuichen. 'We merken dat het juist nu nodig is, voor zowel kunstenaars als bedrijven, om nieuwe vormen van samenwerking te ontdekken.'

VEILING: kunst, privéconcerten en poëzie

Door het korten van subsidies zullen veel culturele instellingen nieuwe vormen van inkomstenbronnen moeten zoeken. Dat geldt ook voor de stichting die Artventure organiseert. Om die reden wordt er een veiling gehouden op vrijdag 19 november van 15.30 tot 18.00 in bar/restaurant Pavlov.

De kunstenaars die deelnemen aan Artventure zullen huiskamerconcerten, poëzie, beeldende kunst, private tables bij Holland Casino en kostuums veilen. Deze veiling is openbaar, iedereen die de kunst en cultuursector een warm hart toedraagt is welkom. Hiermee wordt het Artventure mogelijk gemaakt een solide financiële basis te leggen voor het starten van samenwerking tussen kunstenaars en bedrijfsleven.

Voor meer informatie over Artventure, www. artventure.nu, en volg Artventure via #ArtventureDH

Den Haag, 17 november 2010

/////



Ingezonden persbericht