Ingezonden persbericht


persbericht

Vrijdagavond Museumavond

Vrijdagavond 26 november

Jazz concert LASAGNA voor u en voor uw kinderen griezelen tijdens een zaklantaarntocht in het Drostenhuis

Jazzconcert Lasagna

Vrijdagavond 26 november wordt er in het Stedelijk Museum Zwolle een jazzconcert gegeven door de jazzformatie Lasagna. Een Zwolse jazzformatie die bestaat uit Ben Gerritsen - vibrafoon, Erik Raayman - basgitaar en Henk Zomer - slagwerk. Lang geleden beten zij het spits af van de tuinactiviteiten in de voormalige POM tuin, nu zijn ze terug in het museum.

Ben Gerritsen studeerde piano en percussie aan het Zwolse conservatorium met als bijvakken vibrafoon en marimba. Hij speelde in veel groepen, nationaal en internationaal. Daarnaast heeft hij zijn eigen band: de Ben Gerritsen Band.

Door de jaren heen werkte hij met o.a. Pierre Courbois, Henk Alkema, Loek Dikker, John Engels, Martin van Duynhoven en vele anderen.

Erik Raayman studeerde klassieke gitaar aan het Zwolse conservatorium en maakte deel uit van bekende Zwolse formaties zoals Scope e Medusa. Hij werkte met Henk Elsink, Liesbeth List, Robert Paul en vele anderen.

Henk Zomer studeerde eveneens aan het Zwolse conservatorium en zit al vanaf zijn 11e achter de drums. Ook Henk Zomer maakte deel uit van de formatie Scope. Henk speelde o.a. met Chris Hinze, Rob Franken, Jasper 't Hoff en Herman van der Grinten.

Drie muzikanten die hun sporen in de jazz ruimschoots hebben verdiend. Vrijdagavond 26 november treden zij op in het Stedelijk Museum Zwolle en brengen een bijzonder programma.

De aanvang van het concert is 20.00 uur. Het museum opent zijn deuren om 19.00 uur. Na afloop van het concert is er gelegenheid om in het museumcafé nog na te praten.

Vanaf januari 2011 is het museum elke vrijdagavond geopend voor publiek.

Elke vierde vrijdag van de maand is er een jazzconcert.

Griezelen tijdens een zaklantaarntocht in het Drostenhuis?

Op vrijdagavond 26 november tussen 19.00 en 20.00 uur gaan we met kinderen het Drostenhuis in. De lampen zijn uit en de luiken dicht; echt donker dus. Zo donker zal het zijn geweest wanneer Geertruida Podt naar bed moest in de 18e eeuw, waarin zij leefde.

Geertruida kreeg een olielampje of een kaars mee. Wij gaan met een zaklantaarn door het huis dwalen. Wie of wat doemt er op binnen het schijnsel van de lantaarn? Wat betekent het om met betrekkelijk weinig licht rond te lopen in zo'n groot huis? De educator zal de jonge bezoekers voorgaan en tekst en uitleg geven.

Kinderen hebben de avond van de 26e november even een uurtje het alleenrecht om het Drostenhuis in te gaan. Maar....na een uur gaat het licht weer aan voor de overige bezoekers. De eerste zaklantaarntour is van 19.00 tot 19.30 uur en daarna nog een tweede van 19.30 tot 20.00 uur. Er kunnen per tour maximaal 15 kinderen mee. Ondertussen kunnen (groot)ouders zich vermaken in de zalen met de tijdelijke tentoonstellingen in de nieuwbouw, of een een kopje koffie drinken in het museumcafé.

Voor deze activiteiten gelden de normale entreeprijzen.



Ingezonden persbericht