Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

NOORDPOOLIJS TE KOOP IN AMSTERDAM.
OP = OP!

De poolkappen smelten en dus stijgt de waarde van het resterende ijs. MyPolarIce geeft u een week lang de mogelijkheid een origineel stuk Noordpoolijs aan te schaffen. Van 26 november t/m 5 december staat MyPolarIce met een ijswinkel op het Museumplein in Amsterdam. Het is een unieke kans om nog een bevroren relikwie van de laatste ijstijd te bemachtigen.

MyPolarIce is een onderneming van Coralie Vogelaar en Teun Castelein. Zij zijn in augustus naar het Noordpoolgebied afgereisd om ism enkele lokale bewoners ijs te winnen. De stukken ijs zijn afkomstig van de Sermeq Kujalleg gletsjer nabij Ilulissat, Groenland. Deze gletsjer is sinds 2004 een officieel monument op de Unesco Werelderfgoedlijst. Op 26 november komt het ijs aan op het Museumplein en is dan per direct verkrijgbaar.

Een stuk ijs zal worden aangeboden voor euro 24,95. Maar mocht de voorraad snel slinken dan kan de prijs gaan stijgen, dus wees er snel bij. In totaal zijn er 1000 stukken ijs te koop, elk genummerd en voorzien van een echtheidscertificaat. Het ijs wordt meegegeven in een speciale capsule-vormige verpakking. De verpakking zorgt ervoor dat de aankoop twee tot drie uur bevroren blijft.

Zo heeft elke Nederlander genoeg tijd om een stuk ijs te kopen en in zijn of haar vriesvak te leggen. Dit is ook de ambitie van MyPolarIce dat de 1000 stukken worden gekoesterd en bewaard door het land. Kopers wordt aangeraden het ijs te laten overwinteren in het vriesvak van hun koelkast, tot betere tijden.

MyPolarIce winkel
Van 27 november tot 5 december.
Museumplein, naast de pont
Opening 26 november om 17 uur.
www.mypolarice.com