Ingezonden persbericht


18 november 2010

Persbericht

Van 26 november tot en met 19 december toont expositieruimte Enjoy the Crisis in Enschede de expositie Wildernis Buitenstebinnen van Ludmilla van der Spoel.

Wildernis Buitenstebinnen
Het verlangen en de onmogelijkheid om als mens voor altijd in onherbergzame wildernissen te dwalen, is voor Ludmilla aanleiding voor het creëren van keramische beelden. De bij deze expositie getoonde beelden nemen de toeschouwer mee naar een wereld zonder duidelijke grenzen tussen mens en natuur. De verfijnde beelden laten mensfiguren zien die een magische vluchtroute zoeken, terug naar de natuur. Soms ook versmelten wild dier en mens met elkaar

Ludmilla van der Spoel
Ludmilla studeerde van 1986 tot en met 1991 op de kunstacademie in Enschede, bij de vakgroepen keramiek en grafiek. Klei is voor haar het medium waarin zij zich het beste kan uiten, en vooral het werken vanuit een massieve massa. Vanaf 1988 heeft zij regelmatig solo en groepstentoonstellingen gedaan. Haar beelden tonen een mentale of fysieke toestand van eenwording tussen persoon en omgeving, resulterend in metamorfose-achtige verschijningen. Doel is geen mooi beeldje te maken, maar uiting geven aan het mysterie tussen haarzelf en de natuur.

Inspiratiebronnen

Inspiratie vind zij in de natuur, die voor haar bezield en levend is. Vaak ontstaat inspiratie ook vauit haar andere passie, lopen en zwerven door de natuur, door landerijen en bergstreken, langs ruïnes, ringforten of bronnen, iedere plek met zijn eigen verhaal. Of in de ruigte en de onverbiddelijkheid van het landschap van Noorwegen, waar mens geen heer en meester is, daar is volgens haar de wildernis op zijn best.

Feestelijke opening vrijdag 26 november 2010
De opening van de expositie is vrijdag 26 november van 16:00 tot 20:00 uur gratis te bezoeken bij expositieruimte Enjoy the Crisis, Noorderhagen 13, (tegenover oude gebouw van Atak) Enschede. Om 17:00 uur is de officiele opening met harpmuziek van Gudrun Hendrikman, professioneel harpiste die naar aanleiding van de getoonde beelden een improvisatie ten gehore zal brengen.

Openingstijden expositie: 26 november t/m 19 december 2010

vrijdag, zaterdag en zondagmiddag van 13 tot 17 uur en op afspraak.

Expositieruimte Enjoy the Crisis

Noorderhagen 13 / Kloosterstraat 1

7514 EZ Enschede

www.enjoythecrisis.blogspot.com
06 28891310




Ingezonden persbericht