Ingezonden persbericht


PAN Amsterdam breekt bezoekersrecord

Amsterdam, 26 november 2010 - PAN Amsterdam, de eigentijdse beeurs voor kunst, antiek en design, heeft tot nu toe 7% meer bezoekers getrokken dan vorig jaar en stevent af op een record van 45.000 bezoekers. Dit is meer dan enige andere nationale kunst- en antiekbeurs in Europa. Moderne en hedendaagse kunst, design, zilver, archeologie en Japanse prenten waren het meest in trek. Volgend jaar vindt PAN Amsterdam plaats van zaterdag 20 november tot en met zondag 27 november in de RAI Parkhal.

Galerie Mokum verkocht het topstuk uit de collectie, het schilderij Paradijs van Dick Pieters, voor meer dan ¤ 100.000. Een belangrijke vintage silverprrint uit de jaren vijftig van Bill Brandt, Naakt met elleboog werd voor ¤ 16.500 verkocht bij Kahmann Galllery. De Amerikaan Bill Brandt wordt gezien als de fotograaf die de kunstfotografie op de kaart heeft gezet. Een vrouwenportret van Rembrandt-leerling Jacob Backer bij Bijl-van Urk gaat naar de Collectie Kremer. De installatie Confronting time van Bibimichèle bij Galerie Ron Mandos is voor

¤ 90.000 aangeschaft door een Belgissche particulier.

Verschillende musea sloegen op PAN Amsterdam hun slag. Het Victoria & Albert Museum, Londen, museum Boijmans van Beuningen, Keramiekmuseum Princessehof en de Ernsting Stiftung, een glasmuseum uit Duitsland, kochten objecten van glas, keramiek en porselein aan bij Galerie Carla Koch. Het schilderij Kinderen in het Sarphatipark van Else Berg, een gezicht vanuit haar atelier, is nu nog te zien bij Martin Seegers Kunstbemiddeling. Het gaat na de beurs naar Het Joods Historisch Museum.

Praktische informatie PAN Amsterdam

Wanneer: t/m zondag 28 november 2010

Waar: Parkhal van Amsterdam RAI, dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur

Op zondag 28 november tot 18.00 uur

Entree: ¤ 15,00, CJP enn 65+ ¤12,50, passepartout ¤ 40,00 / catalogus ¤ 12¬ 12,50

Hoofdsponsor van PAN Amsterdam 2010 is Van Lanschot Bankiers