Vermiste kapitein "FAIRPLAY-22" gevonden

26/11/2010 20:23

Fairplay Towage Groep

Rotterdam, vrijdag 26 november 2010 - Het lichaam van de vermiste kapitein van de sleepboot "FAIRPLAY-22" die op 11 november bij Rotterdam omsloeg, is vandaag gevonden op het strand bij Hoek van Holland.

De 46 jaar oude man begon zijn carrière op zee in 1980. Sinds 1987 werkte hij als kapitein van sleepboten, eerst in Antwerpen en Zeebrugge en later ook op zee. Via het Nederlandse bemanningsbureau TOS in Rotterdam nam hij begin dit jaar de leiding over "FAIRPLAY-22", dat voornamelijk opereerde in de haven van Rotterdam met het assisteren van schepen die op zee gaan. Bij het ongeluk kwam ook een Poolse ingenieur om het leven. Drie bemanningsleden overleefden het tragische ongeval.

"FAIRPLAY-22" stond op het punt om een binnenkomende Engelse pont te assisteren toen het kapseisde. Het politieonderzoek is inmiddels afgesloten, maar de precieze oorzaak van het ongeval is nog niet vastgesteld.

De verongelukte boot wordt momenteel bij een Nederlandse scheepswerf onderzocht door vertegenwoordigers van de verzekering en van de eigenaren om de herstelkosten nader te bepalen. Het uit Hamburg afkomstige Fairplay Towage heeft inmiddels aangegeven dat het de naam "FAIRPLAY-22" nooit meer zal gebruiken in haar vloot.