Rijksgebouwendienst


Uitreiking Gouden Piramide 27 november

woensdag, 3 november 2010

De Gouden Piramide wordt zaterdag 27 november uitgereikt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Aankomende zaterdag besteedt AVRO-programma KunstUur aandacht aan de rijksprijs. De Gouden Piramide is de jaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

KunstUur
Aankomende zaterdag 6 november is in het AVRO-programma KunstUur (17.15 uur NED2) de eerste van 4 documentaires te zien over de prijs. Na een korte introductie gaat de jury op bezoek bij een van de genomineerden: het Ronald McDonald Centre in Amsterdam.

De genomineerden
De vijf genomineerden van 2010 zijn (in willekeurige volgorde): St. Hermitage aan de Amstel in Amsterdam, Deventer Ziekenhuis met het Jozef Gezondheidscentrum, Technische Universiteit Delft met BK-City, Dr. Schaepmanstichting met de transformatie van een kerk tot Daltonbasisschool in Hengelo en Stichting Ronald McDonald Centre met het gelijknamige sportcentrum voor jongeren met een handicap in Amsterdam.

---