Rijksakademie presenteert internationaal toptalent

12/11/2010 17:47

Rijksakademie van beeldende kunsten

Amsterdam, 12 november 2010

PERSBERICHT

De Rijksakademie van beeldende kunsten zet op zaterdag 27 en zondag 28 november 2010 haar deuren aan de Sarphatistraat 470 open van 11.00 tot 19.00 uur. RijksakademieOPEN toont het werk van ruim 50 kunstenaars uit de hele wereld die gedurende twee jaar in een eigen atelier hun talent verder ontplooien.

De Rijksakademie van beeldende kunsten biedt 25 kunstenaars uit Nederland en 25 uit alle overige delen van de wereld, na een uiterst strenge en zorgvuldige selectie, gedurende 2 jaar een eigen atelier. Het hele jaar door werken de kunstenaars (resident artists) achter gesloten deuren aan onderzoek, experiment, projecten en producties. Eén keer per jaar is het publiek echter zeer welkom kennis te maken met het werk van dit (toekomstig) toptalent en te kijken wat de Rijksakademie daarnaast biedt aan technische faciliteiten, bibliotheek, kunstenaarsdocumentatie en kunstcollecties.

Els van Odijk, directeur: "Wij bieden kunstliefhebbers uit Amsterdam en verre omgeving een bijzonder weekend met presentaties in de ateliers, speciale projecten, performances en discussies op onverwachte plekken. Wij willen daarmee actuele kunst dichterbij het publiek brengen en ons hele gebouw openstellen voor een ieder die meer wil weten van wat plaatsvindt in de oude kavalerie kazerne aan de Sarphatistraat."

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.rijksakademie.nl