Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

JeugdRechtenDag zaterdag 27 november: Mis het niet! De Provincie Limburg nodigt alle Limburgse kinderen en jeugd van harte uit om zaterdagmiddag 27 november de Limburgse JeugdRechtenDag te komen vieren in het Cultureel Centrum t Gasthoês in Horst aan de Maas. Ook ouders, opas en omas zijn van harte welkom.

Met dit evenement worden de jeugdrechten gevierd. Tussen 13.00 en 14.30 uur kan men genieten van het kinderprogramma Kinjerkraom dat wordt uitgezonden op L1 TV. Daarin wordt onder andere de Jeugdzorg Award en de Kinjerkultuurpries 2010 uitgereikt en treedt de Stichting Balletschool Horst op. Daarnaast zijn er vanaf 14.00 uur veel doe-, kijk- en luisteractiviteiten. Dit jaar zal er om 17.00 uur afgesloten worden met een spetterende After Party, waar Elastic Double één van de hoofdacts is. Zij staan bekend als één van de finalisten van Holland got Talent 2010. Ferri Somogyi en Ruud Feltkamp zullen zorgen voor een swingend feest. De deuren van het Cultureel Centrum t Gasthoês zullen vanaf 12.30 uur geopend zijn voor het publiek, de toegang is gratis.

Gedeputeerde voor Cultuur, Welzijn, Zorg, Onderwijs en Arbeidsmarkt Odile Wolfs: In Limburg heeft ieder kind en elke jongere een talent. Dat moeten we koesteren en de ruimte geven om te ontwikkelen. Daarom organiseert de Provincie Limburg al zeven jaar lang de JeugdRechtenDag. Na Sittard, Landgraaf, Roermond, Maastricht,Venlo en Heerlen worden de rechten voor de jeugd dit jaar in Horst aan de Maas gevierd. Het is inmiddels 21 jaar geleden dat bijna alle landen het Verdrag voor de Rechten van het Kind tekenden. Want kinderen en jongeren hebben de toekomst, maar zijn ook kwetsbaar en verdienen extra bescherming. En daarom hebben zij speciale rechten; kinderrechten die voor elk kind over de hele wereld gelden. Dus kinderen en jongeren van Limburg doe zaterdag 27 november mee. Want jullie verdienen het! Ik hoop jullie zaterdagmiddag 27 november in Cultureel Centrum t Gasthoês in Horst tegen te komen.

Activiteiten buiten op het Kuiperplein
Op het Kuiperplein is de Dialoogbus te vinden en de kinder- en jongerenrechtswinkel. Verder zijn er spannende en stoere meedoeactiviteiten op het plein te bleven en samen met de Scouting Limburg kan er vrede worden gemaakt in de vrede-express.

Kijk- doe- en luisteractiviteiten op de verdiepingen Op de diverse verdiepingen van het Cultureel Centrum t Gasthoês zijn er allerlei doe- kijk en luisteractiviteiten. Door het meedoen aan de verschillende activiteiten, kan men sparen voor een originele armband van de Provincie Limburg. Zo kan men o.a. muziek maken met Live Jam, experimenteren met MadScience, een levend Party & Co spel spelen met de Kindertelefoon, mutsjes breien met Save the Children, spelletjes doen bij Jong Nederland Limburg, naambordjes maken met CreatiefRoermond en je mening laten gelden bij Queresta projectbureau. Ook verschillende verenigingen uit Horst zijn actief aanwezig op de JeugdRechtenDag. Bij de Budoclub en de Mu-thaigym kun je de basis regels voor zelfverdediging onder de knie krijgen. En bij het Rode Kruis leer je eerste hulp verlenen.

Prijzen te winnen
Tijdens de JeugdRechtenDag op zaterdag 27 november zijn er mooie prijzen te winnen, zoals een IPod shuffle en diverse Meet en Greets. Deze prijzen kan men winnen door het invullen van een prijsvraag die je tot 17.00 uur tijdens de JeugdRechtenDag kunt inleveren. De winnaars zullen om 17.15 uur door gedeputeerde Odile Wolfs bekend worden gemaakt.

Blijf op de hoogte en check www.limburg.nl of
jeugd-rechten-dag.hyves.nl.

JeugdRechtenDag
Cultureel Centrum t Gasthoês
Gasthuisstraat 25
Horst aan de Maas
13.00 17.00 uur Activiteiten
17.00 21.00 uur Afterparty
Toegang gratis

15-11-2010 14:43