Portaal

Slaaghwijk aan de Slag

Zaterdag 27 november gaan bewoners en samenwerkende partijen aan de slag in Slaaghwijk voor een betere woon- en leefomgeving. Er is een leuk programma met diverse activiteiten. Zo onthult Wethouder Roos van Gelderen de tuin aan het Valkenhorstplein. En lanceren de corporatiemanagers de postercampagne waar bewoners aan hebben meegewerkt. Daarnaast zijn er verschillende acties van bewoners en wordt er in de tuin gewerkt.

Samenwerking
De activiteiten vinden plaats in het kader van Slaaghwijk aan de Slag. Slaaghwijk aan de Slag is een project waarin bewoners, gemeente, Libertas en corporaties Portaal en de Sleutels samenwerken aan de woon- en leefomgeving. Uit enquêtes blijkt dat bewoners zich vooral ergeren aan grofvuil en de groeninrichting van het pleintje bij het speeltoestel Valkenhorst. Zaterdag 27 november gaan alle partijen samen aan het werk in de wijk om hier verbetering in aan te brengen. Het programma van deze dag bestaat uit diverse activiteiten van zowel bewoners als de organisaties in de wijk. Gedurende het hele programma is een straattheater aanwezig die op ludieke wijze de mensen door het programma leidt. Ook worden de uitslagen van de enquête bekend gemaakt, maken bewoners mozaïekontwerpen voor picknicktafels en worden er containers geplaatst voor grofvuil. Tussendoor is er voor iedereen iets te eten en te drinken.

Tuin bij Valkenhorstplein
Een aantal bewoners is enthousiast gestart met het aanleggen van tuintjes bij het plein van de Smellekenhorst en Valkenhorst. Zo is er al een mooie bloementuin en een groentekruidentuin. De tuintjes zijn nog klein, maar de gemeente, Portaal en de Sleutels vinden dit bewonersinitiatief zo mooi, dat zij het financieel ondersteunen. Nu wordt gestart met een grotere tuin. Oude struiken zijn al weggehaald en de grond wordt ingedeeld. Bewoners kunnen nu samen actief zijn en het plein schoner en gezelliger maken.

Uitnodiging en programma
We nodigen u van harte uit om bij dit evenement aanwezig te zijn:


- 12.00 uur: start en inloop op locatie
Valkenhorst/Smellekenhorst.

- 12.30 - 12.45 uur: onthulling postercampagne door Christoffel Klap en Marianne den Hartog van corporaties Portaal en de Sleutels.

- 13.00-13.30 uur: onthulling tuin en speech Roos van Gelderen.
- 13.30 uur: prikactie.

- 14.00 uur: einde programma.

Portaal