Projectorganisatie Maasvlakte 2


'Pas op voor de storm!' in FutureLand

17-11-2010 - Havenbedrijf Rotterdam N.V.

Zaterdag 27 november opent FutureLand haar deuren voor de laatste themadag van 2010. 'Pas op voor de storm!' brengt onder meer lezingen over het ontstaan van stormen en hoe hiermee wordt omgegaan bij de aanleg van Maasvlakte 2.

Daarnaast is er vanaf zaterdag 27 november een audiotour te huren in FutureLand. Loes Luca neemt je mee door het informatiecentrum en vertelt je alles over Maasvlakte 2.

Inmiddels hebben ruim 160.000 bezoekers hun weg weten te vinden naar FutureLand sinds de opening van het informatiecentrum op 1 mei 2009. Buiten de reguliere openingstijden opent FutureLand iedere maand één zaterdag haar deuren voor bezoekers. Naast een regulier bezoek aan FutureLand kan deze dag ook worden deelgenomen aan een speciale themadag.

Pas op voor de storm!
Het stormseizoen is weer aangebroken. Tijdens de laatste themadag van 2010 wordt uitgebreid stilgestaan bij de invloed hiervan op Maasvlakte 2. Zo vertelt Meteoroloog Rob Groenland van het KNMI hoe stormen ontstaan, waarom ze veelal in het najaar en de winter plaatsvinden én waarom we er vaak juist langs de kust zoveel van merken. Gerard Loman, hoofd engineering van aannemer PUMA, legt uit hoe PUMA het nieuw opgespoten land beschermt tegen de storm.

Programma
Het lezingenprogramma van ongeveer 1 uur begint om 12.00 uur. Om 13.30 en 15.00 wordt het programma herhaald. Voor de lezingen kan niet van tevoren in worden geschreven - op de dag zelf kunnen (gratis) kaartjes bij de balie af worden gehaald, zolang de voorraad strekt. Ook de FutureLand Express rijdt deze zaterdag. Voor de FutureLand Express wordt aangeraden om te reserveren. Een rit duurt ongeveer een uur en kost EUR 5,- per persoon.

Winter in FutureLand
FutureLand verkeert de laatste weken van 2010 in winterse sferen. Zo zijn er Zwarte Pieten op 5 december en heerst er een echte kerstsfeer op 24 & 26 december. FutureLand Express is deze maanden voorzien van warme dekens en voor winterse versnaperingen kunnen bezoekers terecht in het restaurant.