Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost


knooppunt Watergraafsmeer

---

Werkzaamheden A1 bij knooppunt Watergraafsmeer

Bron: Rijkswaterstaat

23 november 2010
In het weekend van 27 en 28 november 2010 staan er nachtelijke afsluitingen gepland van de A1 tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen richting Amersfoort. Ook worden grootschalige onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd tussen knooppunt Diemen en knooppunt Muiderberg. In het weekend van 4 en 5 december zijn er werkzaamheden gepland tussen knooppunt Muiderberg en Watergraafsmeer. Tijdens dit weekend is de overlast voor het verkeer beperkt, omdat er geen volledige afsluiting plaatsvindt. Wel is de verbindingsweg van de A1 naar de A10 Oost richting Zaandam afgesloten.

Rijkswaterstaat voert tot en met voorjaar 2011 werkzaamheden uit aan de A1 tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Diemen en tot december 2010 van knooppunt Diemen tot knooppunt Muiderberg. De werkzaamheden worden uitgevoerd in het kader van Spoedaanpak A1 Watergraafsmeer - Diemen en A1/A6 Diemen - Muiderberg - Almere Stad-West. Gedurende het weekend vinden er onder meer asfaltwerkzaamheden plaats op de rijbaan. Zowel overdag als 's nachts sluit Rijkswaterstaat in de richting van Almere/Amersfoort een aantal rijstroken en op- en afritten af. De werkzaamheden leiden tot een betere doorstroming en een veilige weg.

Afsluitingen


* Rijkswaterstaat sluit vrijdag 26 november en zaterdag 27 november van 22.00 tot 8.00 uur en zondag 29 november van 22.00 tot 5.00 uur de verbindingsweg vanuit de A1 Amsterdam naar de A6 Almere/Lelystad af.

* Vrijdag 26 november en zaterdag 27 november van 0.00 tot 08.00 uur en zondag 28 november tot maandag 29 november van 0.00 tot 05.00 uur is de rijbaan tussen knooppunt Watergraafsmeer tot knooppunt Diemen richting Amersfoort volledig afgesloten.
* Vrijdag 26 november en zaterdag 27 november van 22.00 tot 08.00 uur en zondag 28 november tot maandag 29 november van 22.00 tot 05.00 uur zijn de verbindingsweg van de A10 Noord naar de A1 richting Amersfoort en de op- en afritten 1, 2, 3 en 4 afgesloten voor verkeer.

Houd rekening met extra reistijd en omleidingsroutes.

Omleidingsroutes

Het verkeer van Amsterdam/Schiphol wordt tijdens de nachten omgeleid via de A2 en de A9 naar de A1 richting Almere/Lelystad. Het verkeer van Amsterdam/Schiphol naar Amersfoort/Oost-Nederland wordt omgeleid via Utrecht (A9/A2/A12). Verkeer naar Noord-Nederland wordt geadviseerd via de Afsluitdijk (A7) te rijden. Gele borden geven ter plaatse de omleidingsroute aan. Ga in dit weekend niet af op uw navigatiesysteem, maar let op de actuele informatie boven en langs de weg.

Alternatieven

In dit weekend kunt u op zaterdag en zondag gebruik maken van alternatief vervoer. Op bepaalde buslijnen van Connexxion kunt u voor twee euro retour reizen met het 'vanAnaarBeter-kaartje'. Dit voordelige kaartje voor de bus kunt u kopen bij de buschauffeur en is één dag geldig. Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 voor de exacte trajecten waarop vervoer per bus met een vanAnaarBeter-kaartje wordt aangeboden.

Op zaterdag 27 november kunt u op bepaalde trajecten gebruik maken van het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein. Op zondag 28 november is vanwege evenementen en een buitendienststelling van ProRail het vanAnaarBeter-kaartje niet geldig. Het vanAnaarBeter-kaartje voor de trein kost twee euro en kunt u kopen via de NS-kaartjesautomaat op het station onder de knop 'acties/evenementen', of bij het NS-loket. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Het kaartje is één dag retour geldig. Kijk op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 voor de exacte trajecten waarop vervoer per trein op 27 november wordt aangeboden.

Weersomstandigheden

Asfalt aanbrengen is erg moeilijk als het regent. Daarom worden, indien nodig, de werkzaamheden verplaatst naar een ander weekend. De meest actuele stand van zaken vindt u op borden boven en langs de weg of op www.vanAnaarBeter.nl.

Meer informatie

Op www.rijkswaterstaat.nl/A1A6 kunt u een informatieoverzicht downloaden met een overzicht van de afgesloten op- en afritten. Voor meer informatie of vragen kunt bellen met 0800-8002 (maandag tot en met zondag van 06.00 tot 22.30 uur, gratis).

---