Rijksvoorlichtingsdienst

Familie van uitgezonden militairen in het zonnetje

Familie van militairen die uitgezonden zijn met de feestdagen worden zaterdag 27 november in de jaarbeurs in Utrecht in het zonnetje gezet tijdens Missie MAX. De relaties krijgen de mogelijkheid om een dvd-boodschap in te spreken voor hun geliefde en zij worden getrakteerd op live-verbindingen met de verschillende uitzendgebieden. Gedurende de hele dag zijn er optredens van bekende artiesten als Nick en Simon, de 3J's, Jannes, Wesley en Gordon met de Voices of LA.

Missie MAX wordt georganiseerd door Omroep MAX en de thuisfrontorganisaties van Defensie en maakt onderdeel uit van 'de verantwoordelijkheid die de maatschappij en defensie hebben om goede zorg en aandacht te beiden voor militairen en hun relaties'. Op dit moment zijn er nog 900 militairen actief over de hele wereld, van Afghanistan tot het Middenoosten, van Bosnië tot Somalië.

Relaties krijgen de mogelijkheid om gedurende 60 seconden een originele, ludieke of hartenkreet in te spreken voor hun uitgezonden militair. Deze groeten worden op een DVD gebrand samen met de groeten van politici en bekende Nederlanders en defensie zorgt ervoor dat ze voor de feestdagen naar de diverse uitzendgebieden worden verstuurd.

Omroep MAX brengt zelf een bezoek aan het Marinefregat Hr. Ms. De Ruyter. Deze bezoeken en andere spraakmakende momenten vormen de basis van een televisie-uitzending die zaterdag 25 december om 17.00 uur Nederland 1 wordt uitgezonden.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed