NCRV

De Zee die denkt, een film over illusies en werkelijkheid

Ingezonden door NCRV op 24 november, 2010 - 15:50 Uitzenddatum:
zaterdag, 27 november, 2010 - 21:00
Zender:
Spirit24

In een boeiend en soms ook humoristisch verhaal onderzoekt De Zee die Denkt aan de hand van wonderbaarlijke voorbeelden de prangende vraag die ons allen bezighoudt: hoe worden we gelukkig? Centraal staat Bart, een scenarioschrijver die werkt aan het script van deze film. In dat script speelt Bart zichzelf, de scenarioschrijver die het script schrijft van De Zee Die Denkt. Hij typt wat hij doet en hij doet wat hij typt. Zijn film is een visueel schaakspel vol spirituele zeggingskrachten die de kijker hypnotiseert. In dit wervelende spel vol optische illusies en steeds veranderende gezichtspunten ontdekt de verbaasde kijker gaandeweg dat hij naar zichzelf zit te kijken: hoe neem ik waar? Wat neem ik voor waar aan? Wat denk ik te zien? Wat denk ik te zijn? De kijker blijkt opmerkelijke overeenkomsten te vertonen met de zee die denkt dat zij een boom is.

De Zee die Denkt is bekroond met de Joris Ivens Award op het IDFA en inmiddels op meer dan 80 festivals vertoond. De film won zes prijzen en sleepte een nominatie voor de Europese Oscars in de wacht. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.spirit24.nl

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV). Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.
Programma:
Spirit 24
Website:
http://www.spirit24.nl
Meer informatie:

Bastienne Engel, NCRV Communicatie, telefoonnummer 035-6719273. E-mail: pers@ncrv.nl


* ""