NCRV

Weekend van de spirituele film

Ingezonden door NCRV op 24 november, 2010 - 15:41 Uitzenddatum:
zaterdag, 27 november, 2010 (Gehele dag)
Zender:
Spirit24

Op veler verzoek staat Spirit 24 komend weekend (zaterdag en zondag) in het teken van de Spirituele film. U kunt kijken naar diverse documentaires en films van de BOS, NCRV en de OHM. Ook zal er een reportage van een uur worden uitgezonden van de vijfde editie van het Boeddhistisch Filmfestival dat begin oktober plaatsvond in Amsterdam. Een greep uit de programma's:

Deepak Chopra
Spiritueel goeroe Deepak Chopra is geboren in New Delhi, India en afgestudeerd arts. Zijn ideeën over spiritualiteit en alternatieve geneeskunde vinden wereldwijd gehoor. Op Spirit 24 kunt u kijken naar twee van zijn films; Seven Spiritual Laws of Succes en How to Know God.

Reportage Boeddhistisch Filmfestival
In deze reportage van ruim een uur over het Europese Boeddhistisch Film festival 2010 kunt u kijken naar interviews met de makers van films die op dit festival te zien waren. Zo ziet u onder andere de makers van Superwise Me!, boeddhist Lucia Rijker over de film Lucia Rijker en de kracht van de stilte, Jody Kemmerer over Sky dancer, Kathryn Golden en Ashley James over Zenju's path, Donagh Coleman over Stone Pastures, Sanford Biggers over The mandala of the B-Bodhisattva en nog veel meer.

Spiritualiteit in Bedrijf
Presentator Lex Bohlmeijer praat met een aantal kopstukken uit het bedrijfsleven onder wie topman Karel Noordzij van Pensioenfonds PGGM, hoogleraar business spiritualiteit Paul de Blot, Hans van der Vleuten, directeur van een biobroedbedrijf en spiritueel coach Brigitte van Baren over de zoektocht naar spiritueel leiderschap.

Voor de gehele programmering en achtergrond informatie kunt u kijken op de website www.spirit24.nl

Spirit 24 is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Het is een samenwerking van de levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV). Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 322, via KPN Interactieve TV op kanaal 330 en via Ziggo op kanaal 211. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen.
Programma:
Spirit 24
Presentator:
Lex Bohlmeijer
Website:
http://www.spirit24.nl
Meer informatie:

Bastienne Engel, NCRV Communicatie, telefoonnummer 035-6719273. E-mail: pers@ncrv.nl


* ""