Ingezonden persbericht


Stiching KunstKlank Noordwijk presenteert:

Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten

Een Winterfamilieconcert

Met de uitvoering van de Saint Nicolas Cantata van Benjamin Britten voegt KunstKlank dit jaar een nieuwe dimensie toe aan de Sint Nicolaasviering. De Oude Jeroenskerk in Noordwijk vormt het historische decor voor een winterfamilieconcert waarin elementen van opera, kerkmuziek en theater in dramatische verklanking en vertelling samenkomen.

De cantate bezingt en vertelt in negen scènes het spannende levensverhaal van Sint Nicolaas, beschermheer van o.a. kinderen, zeevaarders en ongehuwde vrouwen.

De uitvoering voert de bezoekers mee voorbij het commerciële Sinterklaasfeest en leidt ze terug naar de schoonheid van de cultuur en traditie van deze viering. Een traditie die zijn oorsprong vindt in de legendarische verhalen over Sint Nicolaas, maar die vooral haar bestaansrecht vindt in het mysterie en de magie waar hij symbool voor staat. Voor kinderen, én voor zoveel volwassenen in Nederland voor wie hij een onuitwisbaar onderdeel van de herinneringen aan hun kindertijd uitmaakt. Sint Nicolaas bestaat.

Onder muzikale leiding van Herma van Piekeren komen alle generaties, van zeven tot zeventig, samen op het podium voor deze bijzondere uitvoering van Brittens werk. Met medewerking van o.a. het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, Jean-Léon Klostermann van DNO, Valentina Tóth, winnares van het Christina Concours, drie jongenssopranen, drie koren en vertelster Alice Zwolschen.

Een concert voor, en door, jong en oud. Voor iedereen die wil horen en beleven. Meer info: www.kunstklank.nl

Data: Zaterdag 27 november 20.00 uur
Zondag 28 november 14.00 uur
Locatie: Oude Jeroenskerk Voorstraat 44 Noordwijk
Entree (inclusief consumptie): E15,00
T/m 18 jaar: E10,00

Kaartverkoop: www.kunstklank.nl
&
Boekhandel van der Meer, Vuurtorenplein 10, Noordwijk Tel: 071-3613073