Ingezonden persbericht


Maxim Hartman presenteert Strawberry Earth Quiz Night: "Embrace the Freaks of Nature!"

Op 27 november vindt het laatste Strawberry Earth event van 2010 plaats in Pakhuis de Zwijger. Tijdens de Amsterdamse "Week of Biodiversity" brengt Strawberry Earth de stadse flora en fauna onder de aandacht. Bekenden uit het culturele en duurzame circuit zijn van de partij onder wie: Andrea van Pol, Teun van de Keuken, Aart van Veller en Lisette Kreischer. In het kader van het internationaal jaar van de biodiversiteit zijn er diverse evenementen in de stad van o.a. Artis, MKB, Marqt, Amsterdam International Fashion Week en IDFA. Klik hier hier voor het programmaoverzicht.

2010 - Jaar van de biodiversiteit
Biodiversiteit is van essentieel belang voor een leefbare aarde en een sterke economie. Strawberry Earth wil twintigers en dertigers op een creatieve manier laten kennismaken met het belang van biodiversiteit en organiseert daarom in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dit unieke evenement.

Maxim Hartman
Quizmaster Maxim Hartman test de kennis over de 'freaks of nature' aan de hand van foto's, film- en geluidsfragmenten. Stadsecoloog Martin Melchers voert het publiek mee naar het planten- en dierenrijk van onze hoofdstad. Vanaf 21.00 uur barst de strijd los tussen 18 teams van naam en faam. Zo neemt De Keuringsdienst van Waarde het op tegen teams van Foam, hard//hoofd, Time Square To Art Square, Wakker Dier en Conscious Hotels. De opbrengst van de avond gaat naar een groen project in de stad.

Dansen in een biotoop
Tijdens de quiz treden verschillende columnisten op, showt Steven de Peven 'aanwijsstokjes' uit het Amsterdamse Bos en laat de Youth Food Movement je producten van Amsterdamse bodem proeven. Na middernacht wordt er in een grote biotoop gefeest met DJ's van 22 Tracks.

Beam campagne
In aanloop naar de quiz zet Strawberry Earth bijzondere dieren en planten uit Amsterdam letterlijk in de spotlights, door in het centrum van de stad quizvragen op bekende gebouwen te projecteren. Op vrijdagavond 26 november beamt Strawberry Earth vanaf 18.00 uur op het gebouw van de Nederlandse Film- en Televisieacademie. Voorbijgangers kunnen zich warmen aan een kopje biologische soep en via Twitter meespelen met de quiz.

In het kort
Strawberry Earth Quiz Night:
"Embrace the Freaks of Nature"
Pakhuis de Zwijger - Amsterdam
27 november 2010 - 20.00 / 03.00


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:



Ingezonden persbericht