Ingezonden persbericht


Hilversum, woensdag 24 november 2010

KONINKLIJKE WANDELING DOOR LONDEN IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 27 november om 19.25 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed maakt presentator Jeroen Snel samen met correspondente Lia van Bekhoven een koninklijke wandeling door Londen. Van Bekhoven schreef het boek 'In Londen - negen wandelingen'. Hierin staat ook een route langs diverse koninklijke bezienswaardigheden in de Britse hoofdstad beschreven. De stad waar op 29 april 2011 prins William en Kate Middleton trouwen in de Westminster Abbey. Meer informatie is te vinden op www.eo.nl/blauwbloed.

Tijdens de wandeling komt het gesprek natuurlijk ook op het aanstaande huwelijk van prins William en Kate Middleton op 29 april 2011. Want nu de verloving een feit is, wordt Kate meer dan ooit vergeleken met haar overleden schoonmoeder, prinses Diana. Hoewel de karakters van Kate en Diana enorm verschillen, en ook de omstandigheden waaronder zij zich verloofden, zijn er genoeg gelijkenissen te vinden.

Daarnaast vertelt Van Bekhoven in Blauw Bloed boeiende details over onder andere Buckingham Palace, het woonpaleis van koningin Elizabeth en prins Philip. Verder voert de tocht ook langs Clarence House, waar officieel zowel prins Charles en Camilla, als prins Harry en prins William wonen.

In Blauw Bloed ook een terugblik op de bruiloft van prins Carlos en prinses Annemarie, afgelopen zaterdag in Brussel. De voltallige koninklijke familie was aanwezig bij de kerkelijke inzegening. De bruid zag er natuurlijk stralend uit in haar bijzondere trouwjapon. De Oranjes hadden ook duidelijk hun best gedaan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Reden genoeg voor onze modedeskundigen om de outfits op deze mooie bruiloft eens nader onder de loep te nemen.

Terug in Londen ook aandacht voor de collectie diademen van de Britse royals. Juwelenhistoricus Klaas Martijn Akkerman licht drie bijzondere diademen uit, waaronder het imposante Kokoshnik diadeem. Dit is één van de favorieten diademen van koningin Elizabeth. En welk diadeem draagt Kate Middleton naar alle waarschijnlijkheid op haar bruiloft? In Blauw Bloed de antwoorden.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.25 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor de redactie,