Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-11-2010

Televisie
IK VERTREK
Uitzending zaterdag 27 november
Nederland 1 ­ 21.30 uur

TOM EN PETRA VERRUILEN BOSSCHE BOL VOOR FISH AND CHIPS

Tom (36) en Petra (38) uit het Brabantse Bosschenhoofd hebben het wel gezien in Nederland. Na een 20 jaar lange carrière als elektricien en een loopbaan in de diergeneeskunde, zeggen zij vrienden en familie gedag om hun droom in Engeland waar te maken. En die droom is een zogenaamde Inn: een typisch Engelse pub, met fish and chips op de menukaart en gastenkamers voor de verhuur. Het bedrijf moet snel worden gevonden want de banen zijn opgezegd, het huis is verkocht en er moet brood op de plank. Na een hysterische zoektocht van een week in het Zuidwestelijke deel van het Verenigd Koninkrijk, lopen Tom en Petra tegen hun gedroomde locatie aan, met de hoopvolle naam: 'The Welcome Stanger Inn.' Of Tom en Petra ook echt welkom zijn, moet nog blijken aangezien de Engelse stamgasten behoorlijk aan hun kroegbaas zijn gehecht. En met biertjes tappen, kokkerellen en dronkaards de deur wijzen, heeft het stel nou niet direct veel ervaring. Of het ook echt zo ver komt, is afwachten want bij aankomst in hun nieuwe thuisland komen de papieren voor de overname maar niet in orde. En dan wordt het geduld van de Brabanders ernstig op de proef gesteld. Hoe dit afloopt is zaterdag 27 november te zien in een nieuwe aflevering van IK VERTREK.

In IK VERTREK worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemersschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten.

Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming.

Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

Voor meer informatie: www.ikvertrek.nl

Ingezonden persbericht