Ingezonden persbericht


Speciaal polsbandje ter ondersteuning van Sittardse jeugdcarnaval Weer opening nieuwe winkel in centrum Sittard

Sittard - Ondanks de recessie en haaks op de helaas dikwijls negatieve berichten over de gevolgen van de economische crisis, begint aanstaande zaterdag 27 november in de Sittardse binnenstad weer een speciaalzaak. Om 14.11 uur opent stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd de Marottewinkel. De winkel is vanaf dat moment tot en met carnavalszaterdag 5 maart 2011 geopend. Elke donderdag van 10 tot 14 uur, elke zaterdag van 10 tot 17 uur en tijdens koopzondagen van 12 tot 17 uur.

De Marottewinkel is gevestigd in de damesmodezaak Van Neer-Eyckeler, aan de Brandstraat 11 (!) te Sittard. Deze winkel uit 1895 wordt inmiddels door de vierde generatie van de familie Dieteren gerund. Evenzovele generaties en de volgende zijn actief in de weer met vastelaovend. De huidige directeur, Arnt, is fervent carnavalist en lid van de Marottesenaat. Zijn zoon Arno Laurent is lid van Klup Kump Gout. De vader van Arnt, Arno, is ook lid van de Marottesenaat en was 54 jaar geleden Marotteprins. Opa Nol was actief wagenbouwer/bestuurslid van de Brandstraat en de overgrootvader bezocht in de twintiger jaren met De Marotte Arnhem. Kortom: de winkel is gehuisvest in een warm vastelaovesnest! De Marotte is de familie Dieteren dan ook opnieuw bijzonder dankbaar voor de medewerking!

Assortiment

De zaak, die uiteraard volledig door vrijwilligers gerund wordt, heeft een nog breder assortiment dan voorgaande jaren. Betalen met pin is mogelijk. Natuurlijk zijn entreekaartjes te koop voor Cirque du Marot op zaterdag 8 januari, de wijkzittingen op 18 en 25 februari, de insjtelasezitting en het Finale Sjpektakel in de stadsschouwburg, het Gala Prinsebal en de kènjerzitting (20 februari). Daarnaast uiteraard de nieuwste cd van De Marotte, getiteld 'Jo de la'. Het assortiment bevat ook caps, paraplu's en andere artikelen uit voorafgaande jaren die leuk zijn om te geven, krijgen en hebben.

Nieuw
Nieuw dit jaar is een mega-sjaal. Een uniek exemplaar dat op meerdere manieren gedragen kan worden en je helpt een strenge winter door te komen. Ook voor de eerste keer in het assortiment een GSM-pouche, rugzakje/gymtasje en siliconen polsbandjes. Deze laatste zijn uiteraard carnavalesk gekleurd. De koper van deze bandjes (à slechts E 1,50) steunt de Sittardse jeugdcarnaval. Meer en meer initiatieven zorgen voor een sterke binding van de jeugd met Limburgs grootste volksfeest.

De komende weken volgt diverse keren een uitbreiding van het uiteraard carnavaleske assortiment. Verwacht worden nieuwe trendy blinky's, en vanaf de jaarwisseling een draagspeld met de afbeelding van de jaarorde 2011. Verder is vanaf 19 februari ook de 130e editie van het jaarblad 'De Pappegey' te koop en carnavalszaterdag het programmaboekje van de grote internationale vastelaovesoptoch. Het blijft dus zeker interessant om af en toe eens binnen te lopen!

Daarnaast zijn gratis verkrijgbaar, uiteraard ook zolang de voorraad strekt, de handige traditionele kalendertjes met activiteiten van De Marotte.