Ingezonden persbericht


Jan Hamming, kandidaat lijsttrekker Eerste Kamer

Campagnetour Jan Hamming eindigt in café Hammingh in Groningen

De kandidaat-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Jan Hamming, hecht veel waarde aan een goede band met de regio's omdat die essentieel is om het Haagse beleid te kunnen toetsen. Daarom start hij zaterdag 27 november een tweede campagnetour in het zuiden en eindigt in het noorden.

De tour:

Als eerste staat een bezoek aan Waalwijk gepland. Daar ontmoet Jan Hamming burgemeester Kleingeld. Vervolgens gaat de Tilburgse wethouder naar Arnhem, waar hij de PvdA-gewestvergadering toespreekt. Dan terug naar Brabant voor de manifestatie Armoede werkt niet in de Brabanthallen in Den Bosch tegen de plannen van het kabinet Rutte om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening en tegen het inkomensverlies van mensen met een arbeidsbeperking. Daar zullen wij het kabinet duidelijk maken dat deze plannen rampzalig zijn voor mensen in de WSW en Wajong. Daarna op weg naar Zwolle waar hij een ontmoeting heeft met PvdA-wethouder Pierik en dan door naar Assen voor een gesprek met PvdA-wethouder Jaap Kuin. De campagne van Jan Hamming eindigt in het noorden, zijn geboortegrond. In Café Hammingh net buiten Groningen zal hij vanaf 17:00 u. samen met commissarissen van de Koningin Jacques Tichelaar (Drenthe) en Max van den Berg (Groningen), wethouders Jaap Kuin (Assen) en Klaas de Vries (Groningen) en het kamerlid Tjeerd van Dekken de campagnetour afsluiten.

Jan Hamming (44) wethouder Tilburg, mede-oprichter Niet Nix, vice-voorzitter partijbestuur (2007-2009), voorzitter netwerk van grote steden G32.