Ingezonden persbericht


Hilversum, vrijdag 26 november 2010

KORENSLAG: WELK KOOR HAALT DE HALVE FINALE?
Korenslag, zaterdag 27 november om 19.50 uur op Nederland 2

In de derde aflevering van Korenslag nemen Snowe Koor uit Loosdrecht, Prove It uit Veenendaal en Vals Alarm! uit Groningen het tegen elkaar op. De koren strijden om een plek in de felbegeerde halve finale. De jury kiest slechts één koor. Alle koren treden op met een bekende artiest. Deze week is dat Jeroen van der Boom. Meer informatie over Korenslag op www.eo.nl/korenslag.

Snowe Koor, Prove It en Vals Alarm! krijgen in Korenslag drie muzikale opdrachten: het zingen van een medley met nummers van één groep of artiest, deze week Phil Collins; het uitvoeren van een song die haaks staat op het repertoire dat ze normaal gesproken brengen; en een optreden met een bekende artiest. Deze aflevering is dat Jeroen van der Boom. De zanger brak in 2007 door met zijn megahit Jij bent zo en vanaf dat moment schoot zijn carrière in sneltreinvaart omhoog. Met de single Werd De Tijd Maar Teruggedraaid, een nieuw album op stapel én zijn optreden als coach in de kijkcijferhit The Voice Of Holland, dendert de trein die Jeroen van der Boom heet voort.

In Korenslag strijden vijftien koren om de titel 'Het beste koor van Nederland'. Er zijn vijf voorrondes, waarin steeds drie koren in een fantastische show met elkaar strijden. Iedere ronde selecteert de jury één koor dat door mag naar de halve finale. Na alle voorrondes voegt de jury daar nog één koor aan toe. Nog slechts zes koren maken kans op de titel 'Het beste koor van Nederland'. Janke Dekker, André Bijleveld en Maik de Boer vormen de jury van Korenslag.

Korenslag, zaterdag 27 november om 19.50 uur op Nederland 2. Presentatie: Marc Dik.
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht