Gemeente Leeuwarden

Koninklijke Onderscheiding voor Addy de Jongh

EMBARGO TOT ZATERDAG 27 NOVEMBER, 15.00 UUR!

de heer Addy de Jongh

geboren: 30 maart 1956

wonende te Leeuwarden

benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer de Jongh wijdt een groot deel van zijn leven aan het welzijn van de otter. Hij was betrokken bij de oprichting en exploitatie van Stichting Otterstation Nederland en otterpark Aqua Lutra te Leeuwarden. Burgemeester Ferd Crone heeft de Koninklijke Onderscheiding aan de heer De Jongh uitgereikt tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van Stichting Otterstation Nederland.

De heer De Jongh heeft internationaal zijn kennis over de otter verspreid door onder andere het geven van lezingen en het ondersteunen van verschillende otterstations. Hij zet zich in om de leefomgeving van de otter te verbeteren, waardoor de otterpopulatie groeit. Zijn kennis heeft hij gebundeld in het boek 'In het spoor van de otter'. Naast al deze activiteiten is hij een aantal jaar bestuurslid geweest van Stichting Promotie Leeuwarden.

Onlangs heeft de heer De Jongh drie verweesde otters later bivakkeren in zijn eigen huis. De dieren zijn weer uitgezet op het moment dat ze sterk genoeg waren om zelfstandig in de natuur te kunnen leven.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.

Voor de redactie,

Gemeente Leeuwarden