Dienstenbond CNV

Nieuws

26 november 2010

Groen licht nieuwe cao ABN AMRO

Na het beraad van de vakbonden en de aanvullende afspraken bovenop het principeakkoord die het beraad heeft opgeleverd, hebben wij de oud-Fortis medewerkers deze week gevraagd om nogmaals te stemmen over het principeakkoord + de aanvullingen. De uitslag is bekend!

Luisteren
Het belangrijkste resultaat van het overleg van de bonden met uw werkgever was dat de bank echt meer begrip heeft gekregen voor de bezwaren van, met name, de oud-FBN-ers. De bank heeft goed geluisterd en zal en wil dit ook blijven doen, want met de totstandkoming van de nieuwe cao zijn natuurlijk niet alle problemen gelijk opgelost. Wij, maar ook de bank, zijn ons hier goed van bewust en zullen ook proberen om de komende tijd goed te blijven luisteren naar de opmerkingen van de medewerkers.

Positief resultaat
Naast de toelichting van de zorgen van de medewerkers is het ook gelukt om aanvullende afspraken te maken, die gelukkig echt een paar grote bezwaren van de tegen stemmers hebben kunnen wegnemen.

Dat dit inderdaad gelukt is, blijkt uit het resultaat van de 2e stemronde onder de oud FBN-medewerkers.

Gelukkig hebben de leden nogmaals de moeite genomen om hun stem uit te brengen, en is dit in meerderheid een positieve stem geworden.

Uitslag: 66% van de stemmers heeft voor gestemd en 33% heeft tegen gestemd.

Tevreden
Wij zijn blij dat we uiteindelijk toch de meerderheid van de leden (zowel oud-ABN AMRO als oud-FBN) hebben weten te overtuigen van het principeakkoord. CNV Dienstenbond meent, zeker met de aanvullende afspraken, een goede en evenwichtige cao te hebben afgesloten voor álle medewerkers van ABN AMRO.

Aanvullende afspraken en secundaire arbeidsvoorwaarden Zoals gezegd, is er vorige week ook met de medezeggenschap een akkoord bereikt over de harmonisatie van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Bank, bonden en COR hebben alle aanvullende en secundaire arbeidsvoorwaarden in 1 protocol gezet, zodat u naast de afspraken in het principeakkoord, een snel en helder overzicht heeft van de gemaakte afspraken.

Uitleg en communicatie
Nu de cao een feit is, zullen wij samen met de werkgever proberen de cao teksten zo snel mogelijk in orde te maken. Ook zal de bank de komende weken een grote uitleg campagne starten over de afspraken in de nieuwe cao zodat u weet wat u precies te wachten staat vanaf 1 januari a.s. met betrekking tot uw arbeidsvoorwaarden.

Vragen
Mocht u naar aanleiding van de cao teksten of de nadere uitleg van de afspraken, vragen hebben, stel ze dan gerust aan uw bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Geef uw e-mail adres aan ons door!
CNV Dienstenbond wil uw graag snel en goed informeren. Geef daarom uw e-mail adres aan ons door en u ontvangt dan voortaan de informatie over ABN AMRO digitaal van ons. Stuur een email naar uw bestuurder Sandra Hendriks via s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl. We horen graag van u!