Politie Drenthe

Zaterdag 27 november 2010

Provincie Drenthe, 27-11-2010

Twee auto met elkaar in botsing

PEIZE Vrijdagochtend heeft op de Groningerweg een verkeersongeval tussen twee personenautos plaatsgevonden. Ter plekke bleek dat de twee autos frontaal met elkaar in botsing waren gekomen. Een 55-jarige vrouw uit Scheemda raakte licht gewond en werd per ambulance naar het Martiniziekenhuis in Groningen overgebracht. Uit onderzoek bleek dat een 58-jarige automobilist uit Peize in de richting van Hoogkerk reed. Voor hem reed een auto met een verlaagde snelheid. Het had gesneeuwd en de weg was nog niet schoon. De 58-jarige automobilist besloot om de auto in te halen. Toen de man na de inhaalactie naar rechts stuurde, raakte de auto in de slip. De auto kwam op de linkerweghelft terecht en de automobilist kon nog een vrachtwagen ontwijken, maar botste vervolgens tegen de 55-jarige automobiliste uit Scheemda. De man raakte niet gewond. Beide autos moesten worden afgesleept.

Politie vordert rijbewijs in

ERM De politie heeft vrijdagmiddag op de N34 het rijbewijs van een 63-jarige automobilist uit Nieuwleusen ingevorderd. De automobilist reed met een gecorrigeerde snelheid van 152 kilometer per uur over de N34. Ter plekke is 100 kilometer per uur toegestaan. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd.

Politie controleert het verkeer

ANNEN/ ROLDE De politie heeft afgelopen donderdag het verkeer gecontroleerd bij Annen en Rolde. Tijdens deze controle werden 77 blaastesten afgenomen, niemand had teveel alcohol gedronken. Ook werden verschillende autos gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwerk, er werd geen vuurwerk aangetroffen. De politie hoefde verder ook geen bekeuringen uit te schrijven voor overtredingen. Alle automobilisten hadden alles goed voor elkaar.

ASSEN De politie heeft van vrijdagmiddag tot vrijdagavond het verkeer in de omgeving van Assen gecontroleerd. Tijdens deze controle werden negen bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid op de snelweg. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het inhalen van een andere auto bij een inhaalverbod. Een fietser kreeg een bekeuring omdat deze de verlichting niet op orde had. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet parkeren in de daarvoor bestemde parkeervakken.

Rijden onder invloed van alcohol

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft vrijdagmiddag op de Vaartweg een 52-jarige man uit Schoonebeek aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol op een brommobiel. De man moest op de Vaartweg een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau moest de man een ademanalyse ondergaan en scoorde 610 ug/l. Het bromfietscertificaat werd ingevorderd en proces-verbaal werd opgemaakt.

Politie controleert fietsverlichting

RODEN De politie heeft vrijdagochtend op De Zulthe de fietsverlichting gecontroleerd van passerende fietsers. In totaal werden vier boetes uitgedeeld.

Aanhouding voor winkeldiefstal

DWINGELOO De politie heeft vrijdagmiddag in een supermarkt aan de Heuvelenweg een 66-jarige vrouw uit Dwingeloo aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had twee pakjes shag weggenomen uit de supermarkt. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt.

Verdachten berovingen Emmer Dennen aangehouden
EMMEN Met de aanhouding van vier minderjarige verdachten denkt de politie twee berovingen in de Emmer Dennen in Emmen te hebben opgelost. Op woensdagavond 27 oktober, rond 22.00 uur, werd op het fietspad tussen de Dingspellaan en de Laan van de Eekharst een 72-jarige man van zijn fiets geduwd en bedreigd door twee daders. Er werd niets buitgemaakt. Wel raakte het slachtoffer licht gewond. Op vrijdagavond 29 oktober omstreeks 20.00 uur werd op het fietspad tussen de Laan van de Eekharst en het Scheperziekenhuis een 17-jarig meisje beroofd door meerdere daders. Ook zij werd van haar fiets geduwd, bedreigd met een wapen, geslagen en beroofd van haar portemonnee. In het onderzoek naar deze berovingen bleek de goede lokale kennis van vooral wijk- en jeugdagenten erg waardevol. Hun contacten in- en kennis van de wijk zijn doorslaggevend geweest in dit onderzoek. Een getuigenoproep leverde wel een aantal reacties op maar deze informatie hebben geen rol gespeeld bij de aanhouding van deze daders. Het politieonderzoek leidde naar vier minderjarige verdachten. Het kwartet is woonachtig in de wijk Emmerhout en is 13 tot en met 16 jaar oud. Deze verdachten werden de afgelopen week aangehouden. Bij huiszoekingen in de woningen van deze jongens werd niets aangetroffen dat in verband met deze berovingen kon worden gebracht. Drie verdachten hebben inmiddels hun betrokkenheid bij deze twee berovingen bekend. Het onderzoek is nog niet afgesloten. Zo wordt ook een beroving op 19 oktober nog nader onderzocht. Alle vier de verdachten zijn inmiddels geleid voor de rechter commissaris die hun in bewaringstelling beval.