Gemeente Lelystad

Zilveren erepenning voor Cor van den Adel

Vrijdag 26 november 2010

Burgemeester Margreet Horselenberg heeft vrijdag 26 november namens het gemeentebestuur van Lelystad de zilveren erepenning overhandigd aan Cor van den Adel. Dit vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de stad in de afgelopen 35 jaar.

Afscheid

Van den Adel (1942) nam vrijdag 26 november afscheid als directeur van het Lelystadse bedrijf Artiplast. Voorheen bekleedde hij ook directiefuncties bij de Lelystadse bedrijven Capi Lux, Super Neon, Compri, ASF Fischer en Lelystad Plastic. Ook bekleedde hij commissariaten bij Holwerda, Van Campen en Airport Lelystad. Hij heeft daarnaast vele bedrijven in de loop der jaren met raad en daad - om niet - bijgestaan.

Gedreven en betrokken

Naast deze activiteiten heeft hij op sociaal-maatschappelijk terrein veel voor (de opbouw van) Lelystad betekend. Zijn gedrevenheid en betrokkenheid blijkt uit vele activiteiten: onder meer initiatiefnemer en eerste voorzitter Bedrijfskring Lelystad, lid Kamer van Koophandel Flevoland, voorzitter stichting Lotha (ontwikkeling vliegveld), bestuurslid sportmuseum Olympion, voorzitter Stichting Lelystad Promotie en mede-aanjager van het huidige City Marketing Lelystad, lid Raad van Toezicht City Marketing, lid Belangengroep instandhouding ziekenhuizen Emmeloord-Lelystad en mede-oprichter Stichting Leergeld. Ook zijn op zijn initiatief, veelal vanuit de Rotary, vele Lelystadse gezinnen in moeilijke omstandigheden geholpen.

Grote waardering

Cor van den Adel heeft gedurende ruim 35 jaar met bovengenoemde verdiensten voor de stad, de inwoners en de bedrijven in Lelystad de unieke cultuur in Lelystad mede vormgegeven. In 2002 werd hij vanwege zijn verdiensten voor de samenleving Koninklijk onderscheiden. Door toekenning van de zilveren erepenning geeft het gemeentebestuur van Lelystad blijk van de grote waardering voor de vele betoonde diensten voor de stad, inwoners en bedrijven.
Ja