Politie Groningen

Zaterdag 27 november 2010

Zaterdag 27 november 2010, 27-11-2010

Auto in sloot door gladheid

GRONINGEN Een 31-jarige automobilist uit Smilde is vrijdagmiddag op de Matsloot in Groningen met zijn auto in de sloot beland. De man raakte waarschijnlijk door een glad wegdek de macht over het stuur kwijt en kwam in een naastgelegen sloot tot stilstand. Het slachtoffer is in een ambulance onderzocht, maar hoefde net mee naar het ziekenhuis. Een automobiliste uit Groningen (48) schrok vermoedelijk van de hulpverlenende instanties en reed daardoor rechtdoor in een bocht. Zij kwam er zonder kleerscheuren vanaf. De politie heeft een registratie gemaakt.

Hoogezandster mishandelt en vernielt raam

HOOGEZAND De politie heeft vrijdagnacht in een woning in Hoogezand een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. De verdachte had onenigheid gehad met een 50-jarige vriendin en gaf haar na een woordenwisseling een klap in het gezicht. Toen hij naar buiten liep, pakte hij een steen en gooide daarmee een ruit in. Agenten hebben de verdachte ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer doet aangifte.

Dronken Brabander ingesloten

GRONINGEN Een 29-jarige inwoner van Den Bosch heeft de politie vrijdagnacht het nodige werk bezorgd. Agenten kregen een melding dat de Brabander in een café aan de Grote Markt zat met een hoofdwond. Bij aankomst van de politiemensen bleek de man behoorlijk onder invloed. Hij weigerde zich te laten behandelen en wilde niet naar de eerste hulp. Het enige waar hij zijn zinnen op had gezet was met de trein terug naar Den Bosch. Omdat het rond 2.00 uur was, bleek dat niet mogelijk. Toen de man naar buiten liep, liep hij tegen een fiets en zwalkte heen en weer. Vanwege zijn gesteldheid en de koude weersomstandigheden, hebben de agenten de Brabander aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten en moest de nacht doorbrengen in een Groningse cel.

Tweetal vervelende jongeren aangehouden

MEEDEN De politie heeft vrijdagnacht in Meeden twee vervelende tieners aangehouden. De jongens maakten veel lawaai en riepen beledigende leuzen. De 19-jarige verdachte uit Winschoten werd op de Hereweg aangehouden. Even later werd in de Lindenlaan zijn 17-jarige kameraad uit Winschoten aangehouden. Ze moesten mee naar het politiebureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt. De 17-jarige werd thuis afgezet. Agenten hebben de vader van de jongen bijgesproken over het gedrag van zijn zoon.

Groninger vernielt voordeur

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht in de Korreweg een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man had in de Nieuwe Ebbingestraat een voordeur vernield. Getuigen verklaarden ook dat hij tegen autos had geschopt. Dankzij de alerte getuigen kon de politie de man aanhouden. Op het politiebureau troffen agenten harddrugs aan bij de man. Hij is ingesloten.

Poging inbraak in sportkantine

DELFZIJL Een onbekend iemand heeft vrijdagnacht geprobeerd in te breken in een sportkantine aan de Wierdeweg in Delfzijl. Nadat een ruit werd ingegooid ging het alarm af. De verdachte(n) ging(en) er vervolgens vandoor zonder buit. In de sneeuw vonden agenten schoensporen van de vermoedelijke dader. Het bestuur van de vereniging wordt gevraagd aangifte te doen.

Gewonden na eenzijdige aanrijding

DEN HAM Een 26-jarige automobilist uit Kloosterburen en zijn 33-jarige bijrijder uit Hoogezand zijn vrijdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval tussen Den Ham en Aduard. De bestuurder verloor op de Sietse Veldstraweg door onbekende oorzaak de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Het tweetal is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Voor de zekerheid is een bloedproef van de bestuurder afgenomen. De politie heeft een registratie gemaakt.

Bromfietser gewond na aanrijding

GRONINGEN Een 59-jarige bromfietser uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt op de Diamantlaan in zijn woonplaats. Een 21-jarige automobilist uit Noordhorn wilde de Stadjer inhalen, maar door onbekende oorzaak raakten de twee elkaar. De Groninger viel daardoor van zijn rijwiel. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Automobilist ziet fietser over het hoofd

BOERAKKER Een 12-jarige fietser uit Kornhorn is vrijdagmiddag gewond geraakt in Boerakker. De jongen fietste met twee kameraden over het Schillegenpad, toen een 34-jarige automobilist uit een afrit kwam rijden. De bestuurder zag daarbij de fietsers over het hoofd. De 12-jarige werd geraakt door de auto en kwam via de motorkap op het wegdek terecht. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend wat voor letsel de fietser heeft. De politie heeft een registratie gemaakt.

Aanhoudingen na verkeersruzie

WINSCHOTEN De politie heeft vrijdagmiddag in de Wilheminasingel in Winschoten drie personen aangehouden. Een 51-jarige automobilist uit Winschoten schrok van drie personen die plotseling een zebrapad overstaken. Een van hen, een 22-jarige inwoner van Winschoten, gooide vervolgens de achterruit van de auto kapot. Ook bedreigde hij de bestuurder vervolgens met een mes. De bestuurder probeerde zich vervolgens te verweren. De politie heeft de 22-jarige en twee vrouwen uit Almelo (17) en Winschoten (21) aangehouden. Ze zijn ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontroles in de provincie

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en nacht op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles uitgevoerd. Een van de grotere alcoholcontroles vond plaats in de omgeving van Appingedam en Delfzijl. Hier werden 239 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders werden aangehouden voor rijden onder invloed. De aanhoudingen met promillages boven 1,0 vonden plaats in Uithuizen, Groningen, Hoogezand en Veendam. Tegen de alcomobilisten is proces-verbaal opgemaakt.