Politie Groningen

Politie zet onderzoek vluchtende automobilist voort

Beroep op inzittenden na inrijden op agenten

Veendam, 27-11-2010 o De politie zet de komende dagen het onderzoek naar de achtervolging die vrijdagavond plaatsvond in Veendam voort. De man die in de avond in Veendam werd aangehouden is in vrijheid gesteld. Hij kon na verklaringen niet in verband worden gebracht met het incident waarbij een automobilist tot twee keer toe inreed op agenten.

Incident Stadskanaal

Het incident vond vrijdag aan het eind van de middag en in de avond plaats, nadat agenten een auto in Veendam zagen rijden met gestolen kentekenplaten. Een auto met vermoedelijk hetzelfde gestolen nummerbord was gezien bij een bedreiging en vernieling eerder die middag in Stadskanaal. Een 72-jarige man uit die plaats moest s middags in de Semstraat wachten voor het overige verkeer. Een onbekende persoon trok plotseling het portier open en dreigde de bestuurder te slaan. Daarbij werd ook door een andere persoon tegen de auto geschopt. Het tweetal ging er vervolgens vandoor in de auto met de gestolen kentekenplaten.

Onderzoek

Naar aanleiding van de achtervolging en de poging om in te rijden op politiemensen, is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Zo is op diverse plaatsen in Veendam sporenonderzoek gedaan. Ook worden omwonenden aangesproken met de vraag of zij iets bijzonders hebben gezien. De politie denkt na enkele verklaring te weten dat er zeker drie personen in de vluchtende personenauto hebben gezeten.

Beroep op inzittenden

Hoewel niet bekend is wie verantwoordelijk is voor de incidenten, doet de politie een dringend beroep op de automobilist én de inzittende(n) om zich bij de politie te melden. De kans bestaat dat de automobilist zijn vlucht is gestart, terwijl zijn inzittende(n) daar niet mee eens waren. De politie wil graag met hen spreken. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Eerdere berichtgeving over het incident is hier te lezen.