Politie Rotterdam Rijnmond

AAN

POLITIE HOUDT OVERVALLER AAN

Datum publicatie: 27-11-2010 10:12

De recherche van het district Waterweg-Noord heeft vrijdagavond de verdachte van een overval aangehouden. Hij zou eerder die dag een snackbar aan de Zuidvliet hebben overvallen.

's Middags was de man al in de zaak geweest maar was toen onverrichterzake vertrokken. Een half uurtje later, er waren toen twee personeelsleden in de snackbar aanwezig, kwam hij terug en bedreigde hen met een mes. Nadat hij geld uit de kassa had geeist, ging hij er met een onbekend geldbedrag vandoor.

Het personeel kon een goed signalement van de verdachte geven en ook meenden zij hem als 'oud klant' te herkennen. In de zaak werden sporen veiliggesteld en tegelijk gingen rechercheurs met het signalement en de andere aanwijzingen aan de slag.

Dit resulteerde erin dat later op de avond een 40-jarige verdachte in zijn woning kon worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Uit nader onderzoek, onder andere aan de hand van de aangifte en de veiliggestelde sporen, zal zijn betrokkenheid moeten blijken.