Ingezonden persbericht


Maxim Hartman presenteert Strawberry Earth Quiz Night

Strawberry Earth organiseert in het kader van het internationaal jaar van de biodiversiteit een Quiz Night: "Embrace the Freaks of Nature!". Dit evenement vindt plaats op 27 november in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Tijdens de "Week of Biodiversity" in Amsterdam zijn er diverse evenementen van o.a. Artis, MKB, Marqt, Amsterdam International Fashion Week en IDFA. Klik hier voor het programmaoverzicht.

2010 - Jaar van de biodiversiteit
Biodiversiteit is van essentiële betekenis voor een leefbare aarde en een sterke economie. Strawberry Earth wil twintigers en dertigers graag op een creatieve manier laten kennismaken met het belang van biodiversiteit en daarom organiseert ze in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie dit unieke evenement.

Maxim Hartman
Quizmaster Maxim Hartman test de kennis over de 'freaks of nature' aan de hand van foto's, film- en geluidsfragmenten. Stadsecoloog Remco Daalder voert het publiek mee naar het planten- en dierenrijk van onze hoofdstad. Vanaf 21.00 uur barst de strijd los tussen twintig quizteams van naam en faam. Zo neemt Foam het op tegen de Keuringsdienst van Waarde, de Youth Food Movement en DUS Architects.

Opbrengst naar 'groen' doel De opbrengst van de avond gaat naar een 'groen project' in de stad. Na het horen van drie pitches beslist het winnende team welke organisatie de opbrengst mee naar huis mag nemen.

Dansen in een biotoop
Tijdens de quiz treden verschillende columnisten op, showt Steven de Peven 'aanwijsstokjes' uit het Amsterdamse bos en proef je producten van Amsterdamse bodem. Na middernacht wordt er in een grote biotoop gefeest met DJ's van 22Tracks.

Beam campagne
In aanloop naar de quiz zet Strawberry Earth bijzondere dieren en planten uit Amsterdam letterlijk in de spotlights. Op diverse gebouwen in het centrum van de stad beamt Strawberry Earth vragen over biodiversiteit. Via Twitter kan er direct gereageerd worden.

In het kort
Wat:

Waar:
Wanneer:

Strawberry Earth Quiz Night:
"Embrace the Freaks of Nature"
Pakhuis de Zwijger - Amsterdam
27 november 2010 - 20.00 / 03.00


---



Ingezonden persbericht