Ingezonden persbericht



Hilversum, 24-11-2010

MODEDUO SPIJKERS EN SPIJKERS, DE OPENING VAN HET DELAMAR EN DE GOUDEN PIRAMIDE

Dat is het AVRO KunstUur van zaterdag 27 november 2010

Voor een wekelijkse portie beeldende kunst moet de kunstliefhebber bij de AVRO zijn. Iedere zaterdagmiddag toont AVRO KunstUur schilderijen, beelden, kunst in de openbare ruimte, architectuur en andere prachtige uitingen van artistieke kwaliteit. Deze week toont AVRO KunstUur de laatste afleveringen van Fashion!, Gouden Piramide en DeLaMar. In het KunstUur van zaterdag 27 november de volgende programma's:

Fashion! (deel 4/4)
In deze laatste aflevering van Fashion! krijgt de kunst- en modeliefhebber een kijkje in de werkplaats van tweelingzussen Spijkers en Spijkers. Het duo heeft al tien jaar internationaal succes met hun eigen label en laten in deze aflevering zien hoe het er bij hen achter de schermen aan toe gaat. Ook besteedt Fashion! elke aflevering aandacht aan een ambitieuze student van de opleiding Fashion Design aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Deze week is dat student William, die naast zijn studie al druk bezig is met het opzetten van zijn eigen mode-imperium.

Art 2 See, Pan Amsterdam, Rai-gebouw, tot en met 28 november 2010.

Gouden Piramide (deel 4/4)
De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. AVRO KunstUur stelt de genomineerden voor en onthult de winnaar op 27 november aanstaande. De genomineerden 2010 zijn: St. Hermitage aan de Amstel in Amsterdam, Deventer Ziekenhuis met het Jozef Gezondheidscentrum, Technische Universiteit Delft met BK-City, Dr. Schaepmanstichting met de transformatie van een kerk tot Daltonbasisschool in Hengelo en Stichting Ronald McDonald Centre met het gelijknamige sportcentrum voor jongeren met een handicap in Amsterdam. Vandaag de uitreiking!

4 Art
Ann Demeester (directeur kunstencentrum De Appel) bezoekt in Smart Project Space in Amsterdam een tentoonstelling van de Griekse videokunstenaar Stefanos Tsivopoulos. Tsivopoulos werk is gelaagd en veelzijdig. Een terugkerend thema is dat de waarheid niet bestaat. De waarheid wordt door mensen zelf gemaakt, volgens hem. Ook zet hij reëel en geacteerd videomateriaal tegenover elkaar om te zeggen dat je nooit moet geloven wat je ziet.

The One Minutes
Studenten van de Nederlandse kunstopleidingen maken een 'one minute' (een video van exact één minuut) over het beginpunt van hun geschiedenis. Dit programma geeft een selectie van de historische 'one minutes'.

DeLaMar (6/6)
Amsterdam krijgt er een nieuw theater bij, een theater waar een verhaal aan vastzit. In de laatste aflevering nadert de ontknoping, de opening van het theater. Initiator Joop van den Ende loopt alle details in het theater nog even na: de stoelen, de gastenlijst voor de opening. En dan rest er nog de vraag: wat gaat DeLaMar betekenen voor de jonge generatie theatermakers? Het doek kan open voor het nieuwe DeLaMar theater.

KunstUur, 27 november 2010 tussen 17.00 uur en 18.00 uur, wekelijks bij de AVRO op Nederland 2.



Ingezonden persbericht