Ingezonden persbericht


()

Zaterdag 27 november in World's Untold Stories

Mensenhandel in het volle zicht

Jongenskoor jarenlang gedwongen om gratis op te treden

Given Kachepa was 10 jaar oud toen hij een aanbod kreeg waar veel arme kinderen in de wereld alleen maar van kunnen dromen: naar de Verenigde Staten en geld verdienen om je familie en gemeenschap thuis te kunnen ondersteunen. Zijn prachtige zangstem was zijn ticket en hij beloofde plechtig het geld te gebruiken om de levensomstandigheden van zijn geliefden te verbeteren. Al snel realiseerde Kachepa zich echter dat de beloften die hem gedaan waren in Zambia geen gestand zouden worden gedaan in de VS. In deze aflevering van World's Untold Stories, brengt CNN de kijkers het verhaal van Kachepa en een echtpaar van de liefdadigheidsinstelling'Teaching Teachers to Teach' die hem en andere koorleden dwong om in kerken en scholen overal in de VS op te treden zonder enige beloning. We zien hoe een geestelijke de jongens overtuigde om naar de VS te komen, hoe er werd gedreigd en gemanipuleerd om te profiteren van hun talent en hoe het speurwerk van één vrouw er uiteindelijk toe leidde dat het koor van hun juk bevrijd werd. We zien ook de onwaarschijnlijke aaneenschakeling van gebeurtenissen die ervoor zorgden dat Kachepa in het leven van deze vrouw kwam, en hoe haar familie Kachepa helpt om ervoor te zorgen dat de droom die hij had als kind werkelijkheid kan worden.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over het lot van de zwakkeren in de maatschappij en mysterieuze zaken worden onthuld.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie. Het programma duurt een half uur.

World's Untold Stories: Trafficked in Plain Sight wordt uitgezonden op:

Zaterdag 27 november 14.00 en 22.00 uur

Zondag 28 november om 13.00 uur

Dinsdag 30 november om 13.30 uur en 19.30 uur


---

Noot voor redacties

Noot voor de redactie (