Gemeente Rotterdam

Parkeergarage Museumpark, Museumpark 32

Officiële opening parkeergarage Museumpark

Op zaterdag 27 november 2010 opent wethouder Hamit Karakus (Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed) officieel de parkeergarage Museumpark. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in de parkeergarage met alle betrokkenen bij het bouwproject. Aansluitend is er gelegenheid voor wijkbewoners, bouwers en andere belangstellenden om de parkeergarage te bezichtigen, inclusief de panoramaruimte van de ondergrondse waterberging.

U bent van harte uitgenodigd om de opening bij te wonen.

Programma

10.00 - 10.15 uur Inloop

10.15 - 10.25 uur Welkomstwoord wethouder Hamit Karakus

10.25 - 10.45 uur Interview met Strukton Civiel Projecten , Stichting Museumpark, Gemeentewerken,

Erasmus MC en bewoner

10.50 - 11.00 uur Openingshandeling

10.50 uur Afsluiting en gelegenheid voor rondleiding parkeergarage

Parkeergarage Museumpark en ondergrondse waterberging

De parkeergarage Museumpark is gebouwd tussen 2005 en 2010. In de garage is ruimte voor 1150 auto's. De parkeergarage is voor het personeel van het Erasmus MC en voor bewoners en bezoekers van het centrum en de instellingen in de omgeving. De garage past daarmee in de Park & Walkstrategie van de gemeente Rotterdam, met een aantal grote garages op loopafstand van het centrum. Het ontwerp kenmerkt zich door daglichttoetreding tot op de -3 vloer.

De garage en de ondergrondse waterberging zijn gebouwd in opdracht van de gemeente Rotterdam en het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het ontwerp is van architectenbureau Paul de Ruiter. De bouw van de Parkeergarage Museumpark en de ondergrondse waterberging kwam tot stand door een alliantie (samenwerkingsverband) tussen Gemeentewerken Rotterdam en Strukton Civiel Projecten. De dienst Stadstoezicht exploiteert de garage.



Gemeente Rotterdam