Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-11-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 27 november
Radio 1 - 11.04 uur

MINISTER DE JAGER EN ALEXANDER RINNOOY KAN
TE GAST IN TROS KAMERBREED

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) en SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan zijn zaterdag 27 november te gast in TROS KAMERBREED.

Het CDA congresseert in Utrecht. De partij bespreekt het rapport Frissen, over de verkiezingsnederlaag. Minister Jan Kees de Jager is daar aanwezig en TROS KAMERBREED dus ook. Margriet Vroomans en Kees Boonman spreken met hem over het CDA, maar vooral ook over de Nederlandse en Europese financiën.

Een aantal landen in Europa heeft een behoorlijk rommeltje gemaakt van hun boekhouding. Griekenland, Ierland en ook Portugal en Spanje bungelen aan de rand van de Europese rots. De vraag is of het lukt deze landen weer op te trekken of dat zij stabielere landen mee de afgrond in trekken. En hoeveel kost deze reddingsoperatie, wat levert het Nederland op, wat kost het en vooral ook: blijft Nederland overeind?

De Sociaal Economische Raad bestaat 60 jaar. Daarom is voorzitter Alexander Rinnooy Kan te gast. De SER is de plek waar het 'polderen' tot werkelijke bloei is gekomen. Het heeft ons land veel opgeleverd, maar is dit overlegmodel nog wel van deze tijd? En wat kan de SER in crisistijd betekenen?

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.