Expositie john copeland `new paintings'


VANAF EIND NOVEMBER IN GALERIE ALEX DANIELS - REFLEX AMSTERDAM

AMSTERDAM, 20101021 -- Vanaf 27 november 2010 exposeert Galerie Alex Daniels, Reflex Amsterdam het werk van John Copeland. Het werk van de Amerikaanse kunstenaar Copeland gaat over de complexiteit en ambiguïteit van het menselijk gedrag; sociale situaties en momenten van interactie die voorbijgaan. In zijn werk zijn dit vaak ongemakkelijke scènes met onderliggende voelbare spanning, of een verborgen grapje. De onderwerpen van Copeland's werk zijn samengesteld uit oude foto's, snapshots en knipsels uit tijdschriften die hij verzamelde. De tentoonstelling is een mix van schilderijen en grafisch werk.

Mensen passeren in en uit zijn schilderijen alsof het doek de lens is van een camera. Waarbij ongemakkelijke, vluchtige, prikkelende of storende momenten worden vastgelegd. De doeken, bedekt met dikke lagen acrylverf, zorgen zelf ook voor een eigen oppervlaktespanning. Zijn penseelvoering is vloeiend en energiek; een oorlogsgebied van druipende verf, dikke strepen en overlappende lagen.

Reflex Editions Amsterdam geeft niet alleen een boek uit van John Copelands schilderijen maar komt ook met een speciale limited edition van kleurenlitho's.

www.reflexamsterdam.com





Ingezonden persbericht