Woonbond


18-10-2010

Landelijke bewonersdag op 27 november

Er zijn veel mensen hard aan het werk om hun wijk mooier, leuker, sterker, veiliger of vrolijker te maken. Jong en oud, rechts en links, denkers en doeners, zwart en wit. Maar werken we genoeg samen? Pakken we alle kansen die er zijn? Kijken we genoeg bij elkaar af? Deze vragen staan centraal op de jaarlijkse bewonersdag. Deze dag wordt dit keer gehouden in Zwolle op zaterdag 27 november (Deltion College) van 10.30 tot 16.00 uur.

Op de landelijke bewonersdag presenteren zich tientallen organisaties, en projecten. Honderden bewoners uit het hele land komen op het programma af. Na een gezamenlijke aftrap kan iedereen zijn eigen programma samenstellen op basis van de festivalkrant, die de dag zelf wordt uitgedeeld. Een greep uit de mogelijkheden:

* Scherpe debatten tussen jongere en oudere wijkbewoners;
* De Johan Cruyff Foundation nemt je mee naar een Cruyff-court in de buurt;

* Wijkagenten uit het hele land zitten klaar om al je vragen te beantwoorden;

* Sneltraining: hoe krijg ik geld voor mijn plan?
* Op het ervaringsterras zijn er presentaties van talloze (jongeren)organisaties;

* Movisie organiseert een doorlopende sessies aan een grote tafel over methodieken om jongeren actief te laten deelnemen aan wijkontwikkeling;

* Zaalvoetbal met mooie prijzen!

* Mira Media geeft workshop over media in de wijk;
* enzovoort.

Ga voor meer informatie naar www.jezalermaarwonen.nl

'Je zal er maar wonen' wordt georganiseerd door het LSA, samen met wijkorganisatie Holtenbroek NU, het ministerie VROM/WWI, de gemeente Zwolle, Aedes vereniging van woningcorporaties, het Deltion College, de Nederlandse Woonbond en de Zwolse woningcorporaties Openbaar Belang, DeltaWonen en SWZ.