Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS Dance4life: 45.000 scholieren in beweging

tegen aids

HILVERSUM, 9 november 2010 - De NOS maakt zaterdagavond 27 november een speciale uitzending rondom het dance4life event 2010. Op die dag maken 45.000 Nederlandse scholieren in het Rotterdamse Ahoy - samen met zo'n 300.000 leeftijdgenoten - een statement voor een wereld zonder aids. In vijfentwintig verschillende landen op vijf continenten komen de jongeren op hetzelfde moment via het dansen van de zogeheten 'dance4life drill' in beweging om stil te staan bij de aids- en hiv-problematiek in de wereld. Via een live satellietverbinding zijn ze letterlijk verbonden met en zichtbaar voor elkaar én de rest van de wereld. Het programma rondom het dance4life evenement is zaterdag 27 november tussen 23.35 en 01.05 uur te zien op Nederland 3. De presentatie van NOS Dance4life is in handen van Rozemarijn Moggré.

Behalve het mondiale dansmoment zijn in de uitzending de hoogtepunten van de verschillende optredens van die avond en interviews met artiesten en dance4life-ambassadeurs te zien. Onder meer The Partysquad en dj's Don Diablo en Fedde le Grand treden op in Ahoy. Daarnaast staat het NOS-programma ook stil bij het doel van dance4life aan de hand van persoonlijke getuigenissen en direct betrokkenen bij de aids/hiv-problematiek. Zo volgde de NOS Doutzen Kroes - sinds vorig jaar ambassadeur van dance4life - tijdens het bezoek dat zij bracht aan haar oude middelbare school in Friesland, als startschot voor de geldinzamelingsacties van scholieren. Ook zijn er beelden van een bezoek dat het topmodel bracht aan Tanzania. Kroes nam daar deel aan het lokale dance4life scholenproject. Verder staat een reportage geprogrammeerd van de reis die dance4life ambassadeurs Ruben en Jerry van The Partysquad samen met twintig scholieren maakten naar Oeganda. Ze gingen daar aan de slag bij een van de proj ecten van STOP AIDS NOW!, om zo zelf te ervaren waar het geld heen gaat wordt ingezameld.

In 2008 zond de NOS ook een special uit rondom het tweejaarlijkse dance4life event. Het is voor presentator Rozemarijn Moggré voor het eerst dat zij bij de NOS te zien is in een ander programma dan het NOS Jeugdjournaal. De 29-jarige presentator is sinds januari 2008 één van de gezichten van het journaal voor kinderen tussen 9-12 jaar. Daarvoor werkte ze als verslaggever voor RTV Utrecht voor zowel radio als televisie.

Dance4life is een van oorsprong Nederlands initiatief. Inmiddels is het uitgegroeid tot een wereldwijde beweging van jongeren die de strijd aangaan met hiv en aids.

Programma: NOS Dance4life

Datum: zaterdag 27 november 2010

Tijdstip (zender): 23.35-01.05 uur (Nederland 3)




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)