Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 15 november 2010

Amsterdam Ensemble brengt Wenen dichterbij

Het openingsconcert van de serie 'Senses', dat plaatsvond in oktober jl., was een groot succes. De Maarten Luther Kerk in de Rivierenbuurt is op 27 november wederom het toneel voor de muzikale reis van het Amsterdam Ensemble door de Europese muziekgeschiedenis. Deze keer brengen ze Wenen naar Amsterdam. Stapt u ook aan boord? Ervaar in dit concert waarom Wenen de hoofdstad van de muziek is. Presentatrice Mieke van der Weij, bekend van onder andere het NCRV-programma 'de Rijdende Rechter', vertelt over enkele markante figuren uit de lange rij van beroemde componisten die Wenen tot hun residentie maakten. Geniet tijdens en na het concert van typisch Weense versnaperingen en mis vooral niet het sluitstuk van de avond; een professionele workshop Weense Wals!

Wenen- Oud en Nieuw wordt gebracht door het Amsterdam Ensemble, bestaande uit Michael Hesselink (klarinet), Julia Tom (cello) en Eildert Beeftink (piano), in samenwerking met de vierentwintigjarige Rosanne Philippens (viool). Zij spelen werken van Beethoven, Haydn, Berg en Zemlinsky. Culinair specialist Niels Wallin zorgt wederom voor de inwendige mens.

In de concertreeks 'Senses' worden al uw zintuigen geprikkeld door middel van onder andere filmbeelden, lichtprojecties, beeldende kunst, gastronomie, lichte muziek en klassieke muziek. De doelstelling van de organisatoren van deze reeks concerten is het interesseren van een jongere doelgroep voor kunst en cultuur in het algemeen, en klassieke muziek in het bijzonder. Niet door aan de inhoud en de kwaliteit van de muziek te sleutelen, maar door klassieke muziek in een nieuwe context te plaatsen.

Locatie: Maarten Luther Kerk - Dintelstraat 134, Amsterdam

Concertdata: 27 november 2010, 20:15 uur Wenen- Oud en Nieuw

2 april 2011, 20:15 uur Het Einde der Tijden


1 mei 2011, 14:00 uur Het Hemelse Leven

25 juni 2011, 20:15 uur Galaconcert

Kaartprijs: 27,50 euro, cjp/stadspas/studenten/65 + 20,00 euro

Kaarten zijn te bestellen via: http://www.senses-amsterdam.com of via

info@senses-amsterdam.com o.v.v. uw naam, de concertdatum en het aantal kaartjes.