Ingezonden persbericht


Persbericht

Kinderen kiezen kunst
Eerste interactieve kindertentoonstelling in Kröller-Müller Museum

Vanaf 27 november is de allereerste interactieve kindertentoonstelling: Expose - Mijn Mooiste Landschap in het Kröller-Müller Museum te zien. Maar liefst 246 kinderen kozen op de website www.kmmexpose.nl hun favoriete Top 3 van landschappen, sommige met hun ouders of grootouders maar vaak ook met de hele klas. In de tentoonstelling zijn de 20 landschappen te zien die de meeste stemmen kregen, samen met de leukste en meest bijzondere reacties. De tentoonstelling is te zien tot en met 6 maart 2011.

'Kinderen horen niet in het museum! Kinderen die naar kunst kijken, is net zoiets als patat met kaviaar.' Aldus één van de personages uit de voorstelling 'Kijk daar drijft een Pan' van Theatergroep Kwatta. Dat hier niets van klopt blijkt wel uit het succes van onze allereerste interactieve Kindertentoonstelling. In Apeldoorn keken vier enthousiaste kleutergroepen samen naar de verschillende landschappen en kozen per klas één Top 3: met allerlei verrassende associaties.

Dit is de tweede Expose-tentoonstelling die het museum organiseert. Eerder dit jaar was Expose - De allermooiste werken op papier al een groot succes. Het concept won de Dutch Interactive Award 2010. Nieuw is dat ook vijf werken die het nét niet haalden een plekje krijgen. Minder prominent, maar met de mogelijkheid om ter plekke aan te geven waarom het jammer of juist terecht is dat deze werken niet voldoende stemmen kregen.

De Top 3's en alle reacties zijn te zien op: www.kmmexpose.nl.

>>>



Ingezonden persbericht