Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie

Hilversum, 23-11-2010

Radio

TROS MUZIEKCAFÉ

Uitzending zaterdag 27 november

Radio 2 - 16.00 uur

TIM KNOL IN TROS MUZIEKCAFÉ

Tim Knol bracht begin dit jaar zijn debuutalbum 'Tim Knol' uit. Nog voordat het in de winkel lag, was zijn eerste optreden al uitverkocht. Tim is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. In zijn liedjes hoor je zijn liefde voor oude muziekhelden als Neil Young en Gram Parsons. Tijdloze songs met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn, die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samen komt.

Verder zijn de Handsome Poets, Serena Pryne en het Amsterdam Jazz Collective in TROS MUZIEKCAFÉ te horen:

De Handsome Poets zijn vijf jongens die het best omschreven kunnen worden als een indiepop-band. Hun muziek is energiek, creatief, toegankelijk en dansbaar. Met poëtische teksten die de wereld om hen heen reflecteren: een mistige uitzichtloosheid, maar boordevol heldere vergezichten (vandaar Poets), maar het moet er wel goed uitzien (vandaar Handsome)...

Serena Pryne is een echt podiumbeest. Haar stem is te vergelijken met een jonge Melissa Etheridge of Stevie Nicks. De songs van deze Canadese singer/songwriter zijn gemaakt in de 'Americana'-traditie. Ze zijn soms van een ontroerende schoonheid, dan weer vol bravour.

Amsterdam Jazz Collective is, de naam zegt het al, een jazz collectief dat in de basis bestaat uit drie personen: Michael Rörby, Clay Windham en Bernt Nellen, aangevuld met gastmuzikanten. Hun eerste single, waarop ze vocaal bijgestaan worden door Dvora Davis, is nu uit en heet 'Concrete Jungle'.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl