Fabulous - Mixed by Avicii & Baggi Begovic nu verkrijgbaar


NIEUWEGEIN, 20101126 -- In de aanloop naar het Fabulous event op zaterdag 27 november in de Brabanthallen Den Bosch, brengt organisator Art of Dance in samenwerking met platenmaatschappij Selekted Music de officiële Fabulous compilatie uit. Voor deze dubbel CD werden niemand minder dan de Zweedse wonderproducer Avicii en funkmeister Baggi Begovic gestrikt. Verdeeld over twee schijfjes serveren beide artiesten respectievelijk euforische big room house en de voor Baggi Begovic kenmerkende kwaliteitshouse, zowel als fysieke CD en download vanaf heden verkrijgbaar.

De uit Zweden afkomstige Avicii, geboren als Tim Bergling en geroemd om zijn epische melodieuze producties, is momenteel aan een niet te stuiten opmars bezig. Onlangs mocht Avicii tijdens de prestigieuze Radio FG Awards twee prijzen in zijn zak steken, voor Best Remix en Best New Talent, wat zijn status een flinke duw omhoog gaf. Dankzij de release van de wereldwijde hit Bromance onder zijn alter ego Tim Berg, die in Nederland de gouden status haalde, is Avicii ondertussen uitgegroeid tot een niet weg te denken waarde in het muzieklandschap.

Voor de Fabulous CD selecteerde Avicii tracks van o.a. Swedish House Mafia, Tiësto, Marco V, Joris Voorn en uiteraard zijn eigen hits waaronder Bromance, My Feelings For You en de ex Radio 538 Dance Smash iTrack. De meer dan waardige afsluiter van CD1 komt op het conto van het jonge talent Sherry Flavour, die met zijn single The Grand het officiële Fabulous anthem op zijn naam mag schrijven. CD1 van Fabulous ademt gedurende 13 tracks een waar "big room" gevoel, een muziekstroming waar Avicii hoogstpersoonlijk medeverantwoordelijk voor is.

De sympathieke Nederlandse Bosniër Baggi Begovic heeft zich in de afgelopen jaren flink in de kijker weten te spelen met zijn onnavolgbare funky DJ sets en een stapel kwaliteitsreleases. Een ambitieuze hardwerkende house liefhebber, die remixen mocht verzorgen voor persoonlijke househelden als Sandy Rivera, David Penn en Copyright. Naast zijn soloreleases voegde Baggi Begovic ook coproducties met o.a. Chocolate Puma, Hardsoul, Funkerman en goede vriend Rene Amesz inmiddels aan zijn discografie toe.

In een ruim 77 minuten durende mix laat Baggi Begovic op CD2 horen waarom hij op het moment een veelgevraagde artiest is op (inter)nationale evenementen als Global Gathering, Creamfields, Sensation, Mysteryland, Dance Valley, Subliminal Sessions en uiteraard Fabulous. Naast producties uit de eigen discografie verzamelde Baggi Begovic tracks van o.a. Erick Morillo, Riva Starr, Gabriel & Castellon, Roog, Melvin Reese, Stefan Vilijn, Genairo Nvilla en meer. Disc 2 van Fabulous laat, in tegenstelling tot de big room sfeer van de eerste schijf, een ongekend staaltje swingende grooves horen.

Check hier een 5 minuten durend overzicht van de gehele Fabulous compilatie: www.youtube.com/watch?v=hC8NqIuTX_8

Fabulous - Mixed by Avicii & Baggi Begovic is vanaf heden te krijgen bij de bekende verkooppunten en online op onder andere www.bol.com. De digitale versie van de Fabulous compilatie, die zowel de losse tracks als de beide mixen bevat, is te downloaden bij iTunes en Beatport.

www.fabulous2010.nl | www.selektedmusic.com





Ingezonden persbericht