Ingezonden persbericht

Rotterdam, 26 november 2010

Wie wordt hét nieuwe cabarettalent van Nederland?!

Door naar de finale zijn...

Van woensdag 24 november tot en met vrijdag 26 november vonden de voorrondes plaats van cabaretfestival Cameretten in het oude Luxor Theater te Rotterdam. Negen cabaretiers in spé hebben hun uiterste best gedaan om een plek in de finale te bemachtigen. De acts waren gevarieerd, van stand-up tot kleinkunst, van slapstick tot sketches! Juryvoorzitter Annelies Herfst maakte vrijdagavond, na het gastoptreden van Daniël Arends, de drie finalisten bekend. Zij zullen zaterdag 27 november strijden om de prestigieuze prijzen van Cameretten in het nieuwe Luxor Theater.

Door naar de finale zijn:

Martijn Koning met zijn programma: 'Kartoon'

Oeloek met hun programma: 'De Nacht van de Nasmaak'

Jasper van Kuijk met zijn programma: ''t Kan nie op'

De finalisten spelen op zaterdag 27 november voor 1500 man in het nieuwe Luxor Theater. Tijdens het gastoptreden van Javier Guzman zal de jury in beraad gaan en zullen de publieksstemmen geteld worden. Na het voorlezen van de juryrapporten zal presentator Vincent Geers de uitslag bekend maken en weten we wie er naar huis gaat met de National Academic-juryprijs, de publieksprijs en de persoonlijkheidsprijs. Deze laatste prijs, onder andere gewonnen door Paul de Leeuw, Jandino Asporaat, Herman Finkers, Ellen Dikker, Bert Visscher en Marc-Marie Huijbregts, kan ook aan een deelnemer uit de voorrondes toegekend worden. Vanaf december zullen alle finalisten nog 40 avonden samen optreden tijdens de finalistentournee door heel Nederland.

Cameretten

Cabaretfestival Cameretten is in 1966 gestart als lustrumactiviteit van de studentenvereniging SSR te Delft. Sinds 1988 is Cameretten gevestigd in het Luxor Theater te Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke podium waar nieuw cabarettalent zich presenteert. Cameretten 2010 wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor National Academic.

Finale - nieuwe Luxor Theater
zaterdag 27 november 2010
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: ¤ 15 | ¤17 | ¤ 21 | ¤ 25 | ¤ 28
Kijk voor meer informatie op www.cameretten.nl

---