Indoor Skydive Roosendaal Grand Prix 2010

20/09/2010 12:03

Indoor Skydive Roosendaal

De eerste Open Nederlandse Kampioenschappen Indoor Skydiven op 28 november 2010

Roosendaal, 20 september 2010,

Zondag 28 november 2010 zal de eerste Open Nederlandse Kampioenschappen Indoor Skydiven plaatsvinden. Tijdens deze wedstrijd zullen teams vanuit heel Europa het tegen elkaar opnemen in de verticale windtunnel van Indoor Skydive Roosendaal.

Indoor skydiven is meer dan alleen een leuk dagje uit voor bedrijven of recreanten. Indoor skydiven is een echte sport. Indoor Skydive Roosendaal richt zich bijvoorbeeld ook op training middels cursussen of coaching. Het stimuleren van herhaalbezoek is belangrijk om meer mensen in aanraking te laten komen met (indoor) skydiven als sport.

Het spektakel begint al op zaterdag 27 november met een disco tunnelnight voorzien van lichten, muziek, hapjes en gratis coaching door Europeesche top skydivers. Een groot aantal parachute verwante fabrikanten zoals Go Fast Energy Drink, Parachutes de France, Vigil, Sonic, Caroline Suits en nog vele anderen zullen dit weekend met een stand aanwezig zijn. Op zondag kan er tussen de wedstrijdronden door genoten worden van demonstraties die gegeven worden door enkele zeer ervaren indoor skydivers uit binnen- en buitenland

Formation Skydiving (FS)

Het kampioenschap zal voor FS bestaan uit acht wedstrijdronden. De wedstrijd is opgesplitst in een gevorderden en een beginners pool. Indien er veel inschrijvingen zijn wordt de gevorderden groep eventueel verder opgesplitst en zal er een pro-divisie pool worden toegevoegd. Op deze manier kan de wedstrijd op ieder niveau gejureerd worden en is de competitie voor iedereen spannend.

Freeflying (FF)

Voor FF worden er vier wedstrijdronden gevlogen. Er zijn geen beperkingen met betrekking tot het aantal indoor skydivers in een ronde. Het is dus toegestaan om met een groep deel te nemen, een mooie solo te vliegen of te kiezen voor een combinatie van beiden. "Impress" is het motto. Choreografie, expressie, moeilijkheidsgraad, synchroniteit en creativiteit zijn de bekende criteria voor de jury.

"Het indoor skydiven is bij een vast onderdeel geworden binnen de parasport. Alleen een officiële indoor wedstrijd in Nederland ontbrak nog. Vandaar dat wij er voor hebben gekozen om deze in november 2010 te organiseren. De eerste Nederlandse indoor skydive competitie is voornamelijk een laagdrempelige wedstrijd waaraan iedereen die kan indoor skydiven mee kan doen. De insteek is plezier hebben, elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. We hopen uiteindelijk dat deze wedstrijd ieder jaar verder groeit en zich ontwikkelt. "Aldus hoofdinstructeur Bas Driessen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

http://www.indoorskydive.com