Gemeente Cranendonck


Open dag huiskamerproject Budel: 28 november

Op zondag 28 november vindt er een open dag plaats van het huiskamerproject in Budel. Maak kennis met deze bijzondere ontmoetingsruimte voor ouderen. Belangstellenden zijn deze dag van harte welkom in de huiskamer in het gemeenschapshuis de Borgh, van 14 tot 16 uur.

De huiskamer is een ontmoetingsruimte voor ouderen die graag even de deur uit willen, op zoek zijn naar aanspraak en gezelligheid. In een ongedwongen sfeer kunnen mensen anderen ontmoeten en nieuwe contacten leggen. Dit initiatief is ontstaan omdat steeds meer ouderen veel alleen zijn.

Programma open dag
De open dag is bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het inloopproject voor senioren. Bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers, kunnen een kijkje nemen in de huiskamer en ontvangen meer informatie.
De samenwerkende partijen van het project zullen een woordje richten tot de bezoekers. Zo verwelkomt de heer J.L. Nijland, voorzitter van de KBO-Budel, de aanwezigen en houden de heer F. Strik, wethouder gemeente Cranendonck, en mevrouw R. van den Broek, clusterdirecteur Stichting Land van Horne, een korte toespraak. Er wordt onder andere meer verteld over het ontstaan en het doel van dit project. Tevens zijn er informatiestands over zorg en welzijn, zodat bezoekers hun vragen kunnen stellen.

Vrijwilligers belangrijk
De inloopmiddag vindt momenteel twee keer per maand plaats op zondag. Vanaf januari is dat iedere zondag van de maand. Het is de bedoeling het aantal inloopmomenten binnen korte tijd uit te breiden met dinsdag- en donderdagochtend. Vrijwilligers die de inloop willen verzorgen, met ondersteuning van de initiatiefnemers, zijn hiervoor zeer belangrijk.

De Borgh
Gemeenschapshuis de Borgh ligt aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel. U kunt parkeren aan de achterzijde van het gebouw. De huiskamer bevindt zich in kamer 24 van het gemeenschapshuis.

Meer informatie
Voor meer informatie kan men bellen met Kees Renkens, projectleider Inloop KBO -Budel (0495) 49 39 41(c.renkens1@chello.nl) of met secretaris KBO-Budel Theo Laans (0495) 49 22 57 (t.a.laans@hetnet.nl).