Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje bij 15e UNSGAB vergadering in Zuid-Korea

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje is van zondag 28 november tot en met woensdag 1 december in Seoul, Zuid-Korea om de 15e vergadering voor te zitten van de Adviesraad van de Secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor Water en Sanitatie (UNSGAB).

De Adviesraad heeft in Seoul besprekingen met parlementariërs uit Azië en het gebied rond de Grote Oceaan, over hun betrokkenheid bij watervoorziening en sanitatie. Tevens vinden er gesprekken plaats met het High-Level Expert Panel for Water and Disaster (HLEP). Dit Panel heeft op verzoek van UNSGAB een actieplan opgesteld om ons beter te wapenen tegen watergerelateerde rampen, zoals bijvoorbeeld de recente watersnood in Pakistan of de Choleraproblemen in Haïti.

Daarnaast bespreekt de Adviesraad de voortgang van het tweede Hashimoto Action Plan van UNSGAB, dat beoogt de realisatie van het millenniumdoel voor water en sanitatie te bevorderen, onder meer door vergroting van de bewustwording van de problematiek en door mobilisering van financiële middelen en capaciteit.