Gemeente Zijpe


Naar de film in het Zijper museum


Wegens het overweldigend succes, het enthousiasme van de bezoekers en het feit dat we velen hebben moeten teleurstellen, wordt de film âZijper dorpen in vroeger jaren 1948- â49â opnieuw vertoond. Â

Op zondag 28 november 2010 kunt u weer naar beelden kijken van allerlei activiteiten die in de genoemde periode hebben plaatsgevonden. Bijvoorbeeld de oude lagere school met leerlingen in Schagerbrug, een gymnastiek uitvoering van SSS&Dindua uit Sint Maartensbrug of de padvinderij uit ât Zand. Kortom; een beeld van de Zijpe uit de jaren 1948/1949.
Â

We beginnen om 13.30 uur. Kom op tijd want VOL=VOL. In de pauze kunt u een kop koffie of thee drinken. Zowel de toegang tot het museum als de kop koffie of thee zijn gratis. In de pauze en na afloop van de film kunt u de tentoonstelling âDe Canon van de Zijpeâ bekijken en is de collectie âNiestadt toegankelijk.
Het gebruik van de PCâs voor geneologisch onderzoek is deze middag beperkt. Voor groepen en scholen groter dan 10 personen kan een afspraak buiten de reguliere openingstijden worden gemaakt.

U vindt het museum in de oostelijke vleugel van het gemeentehuis aan de Schagerweg 97 te Schagerbrug. Nog meer weten over het Zijper museum? Kijk op www.zijpermuseum.nl
Â