Ingezonden persbericht


Bijzondere Bach-dag in de Kloosterkerk

1970-2010: 40 jaar Bach-cantates

Op zondag 28 november zijn er twee cantates te beluisteren in de Kloosterkerk: de Cantate BWV 70a "Wachtet! Betet! Betet! Wachtet!" van Bach en "de Hagecantate", gecomponeerd door Jan Hage, organist van de Kloosterkerk. De Hagecantate is een eigentijdse reactie op de Cantate BWV 70a en is gecomponeerd aan de hand van een tekst van dichter Hans Groenewegen, tevens geïnspireerd door deze cantate. Verleden en heden komen zo bij elkaar. Dit ter ere van 40 jaar Bachcantates in de Kloosterkerk, een Haagse traditie die iedere laatste zondag van de maand een zeer breed publiek aanspreekt. De beide cantates worden uitgevoerd door het Residentie Bachkoor en kamerkoor, het Residentie Bachorkest en solisten o.l.v. Jos Vermunt, dirigent.

Na de dienst is er een twee uur durende feestelijke, muzikale bijeenkomst waarin sprekers worden afgewisseld met muziek. De musicus Gustav Leonardt zal onder andere ingaan op de praktische omstandigheden van de uitvoeringen van de Bachcantates, Jan hage en Jos Vermunt zullen uitleg geven over de geboorte van de Hagecantate. Andere sprekers zijn de predikanten van de Kloosterkerk die tijdens de diensten de verbinding leggen tussen de muziek en het Woord. Een getailleerd overzicht van het programma vanaf 12.45 uur kunt u vinden op www.kloosterkerk.nl

De cantatedienst begint om 10.30 uur, de feestelijke bijeenkomst om 12.45 uur. Beide bijeenkomsten zijn ook apart te bezoeken, tussendoor wordt koffie en thee geschonken. Voor meer informatie over de Bach-dag kunt u terecht bij Harry Kragt, Harry.ank@inter.nl.net, 06-53817594.


---- --